Bør man redusere forbruket av salt som gravid? Hva med å spise chips og lignende? Jordmor Monica svarer.

Publisert: 22. mars 2005

Spørsmål:

Lurer bare på hvorfor det er farlig å få i seg for mye salt. Bør jeg slutte helt å spise potetgull og annet som inneholder mye salt?

Hjelper det hvis jeg drikker mye vann mens jeg spiser dette? Har ikke lyst å utsette barnet for noe som ikke er særlig heldig. Er 24 uker på vei.

Svar:

Hei

Det er ikke bra for noen, verken gravide eller andre å innta store mengder salt. Dette henger sammen med utviklingen av høyt blodtrykk. Tidligere ble gravide rådet til å være forsiktige med salt, men det gjøres ikke nå lenger. Det må faktisk en viss saltmengde til for å opprettholde et riktig væskenivå i korppen.

Potetgull og andre svært saltholdige matvarer bør du likevel spise mimimalt av. Nå som du er gravid er det fint at du tenker på hva du putter i munnen.

Lykke til.

Hilsen Monica

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLangvarig forkjølelse ved graviditet
Neste artikkelHypoton muskulatur hos barn
DEL