ForumtråderForum temaKlokken stilles i helgen – hvordan forberede barnet?

Klokken stilles i helgen – hvordan forberede barnet?

Lysere morgener og mørkere ettermiddager venter når klokken stilles natt til søndag. Men henger barnet med i svingene? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 6746 Sist oppdatert 15.10.18
Natt til søndag 28. oktober stilles klokken. Diskusjonen om det i det hele tatt er vits i sommertid og vintertid har versert, og noen tror i år er siste år med klokkestilling. Da blir nok mange småbarnsforeldre glade. For det er jo ikke bare-bare å få en ekstra nattestime og tro at barnet ikke vil merke det?

Barnet som allerede våknet tidlig, våkner kanskje klokken fem søndag «morgen». Klokken skulle vært seks, hadde det ikke vært for stilling av klokken. Og så skal man legge barnet klokken halv seks hvis det vanligvis legges halv syv? Eller skal man holde barnet våkent lenger i håp om at det sover lenger neste natt?

Er dere allerede i gang med små justeringer på leggetid og vekketid i håp om en enkel overgang, tenker dere at det ikke vil bli problemer, eller er dere forberedt på å bruke neste uke på å bli vant med tidsendringen?

Bli med i praten på forumet:

Stille klokka

Du finner nyttige råd om klokkestilling i artikkelen om å stille klokken på våren her (det kan være lurt å snu rådene slik at de gjelder for stilling motsatt vei):

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: