BloggLiljabloggen4 uker igjen: Lengre syklus på grunn av sykdom og mulig suksess...

4 uker igjen: Lengre syklus på grunn av sykdom og mulig suksess likevel?

Lilja synes det er vanskelig å vite om testen er positiv eller ei. Foto: privat
Blogg: Lilja 8936 Sist oppdatert 25.04.19
I det jeg står opp denne uka, har jeg enda ikke fått mensen. Hadde syklusen min vært stabil måneden som gikk, burde jeg fått den for en uke siden. Eggløsningen må altså ha blitt forskjøvet da jeg var syk i ferien når den skulle vært. Kanskje, bare kanskje er vi heldige nok til å ha truffet den forsinkede eggløsningen uten å ha prøvd på det? Muligheten er der definitivt, selv om det bare er én mulighet. Vi har alltid tidligere blitt raskt gravide. Så har vi etterpå blitt straffet for det med fæle svangerskap, men det har blitt to nydelige babyer av det før. Kan det bli en tredje nå?

Jeg har et par Clearblue pluss graviditetstester liggende fra forrige ukes røsk på apoteket. Som sist uke, lister jeg meg stille inne på badet. Det er søndag, så resten av familien sover. Vel, det er nesten søndag, da det er veldig tidlig. Det er noen timer igjen til resten skal stå opp, jeg får bare ikke sove. Testen ligger og roper på meg, og dermed finner jeg meg tissende i en kopp igjen for ørtende gang på en uke.

Er testen positiv?

Denne gangen skjer det noe nesten usynlig på testen. Er det ikke et pluss som vises? Nesten, sånn hvis man ser veldig godt etter? Jeg skrur opp lyset på badet på maks, det får være det samme om jeg får sove igjen etter dette, jeg må jo klare å tolke om den er positiv. Nøye studerer jeg testen. Det ser da ut som et supersvakt pluss tegn? Jo lenger jeg ser på den, jo mer forvirret blir jeg. Jeg har ikke tidligere fått en så svak test og aner ikke hvordan den burde tolkes.

Timene går og mannen min står etter hvert opp. Jeg har sakte fått et stort glis i ansiktet etter at jeg landet på at denne testen måtte være starten på noe. Spent viser jeg den til mannen min. Overraskelsen er stor når han bare ler høyt og smilet mitt byttes ut med en betenkt rynke. Visstnok må jeg vise noe langt mer reelt, før han tror på det, etter den måneden vi har hatt. Hadde ikke jeg nettopp fått masse negative tester også?

Får hjelp til å tyde testen

Molefonken tar jeg opp telefonen etter frokost. Etter å ha saumfart vennene mine i hodet kommer jeg på en kusine som bor et stykke unna, hun er et orakel på slikt. Jeg sender raskt over bildet til henne og som håpet hiver hun seg over spekuleringene med meg.

Jeg blir helt lykkelig over at en annen endelig vil diskutere det, men viser det ikke utad så ikke mannen min skal få ferten av det. Kusinen min bekymrer seg noe over at disse testene ofte viser skyggestreker, men tror også den er positiv. Vi diskuterer testen opp og ned i mente, legger på ulike skygger på bildet og er så sprø som bare nesten-kanskje-gravide kan være.


Ny dag og ny test

Morgenen etter får vi fasiten. Den andre testen er langt mer positiv enn den fra dagen før. Det er ikke lenger noen tvil! Jeg er gravid! Hjertet eksploderer av begeistring, og jeg ser allerede for meg hvor fantastisk alt kommer til å bli. Jeg setter på en sløyfe og legger testen på mannens side av vasken på badet, så han ser den når han står opp. Endelig kan han tro på det, han også.

Positiv graviditetstest!

Siden jeg har en digital liggende, tar jeg den også dagen deretter. Skuffende viser den kun Gravid 1-2. Det betyr 1-2 uker siden befruktning, og at jeg da er 3-4 uker på vei, ikke fire og en halv uke som jeg selv tror basert på den ene muligheten vi hadde for befruktning. Dette stresser meg.

Positiv digital graviditetstest

Fortsetter å teste

Har mannen supersæd som har levd lenge? Eller er det ikke liv laga for spiren min? Kusinen min syns jeg skal slutte å teste og minner meg på at gravid er gravid, testene har ingen fasiter utover det. Tross det, finner jeg meg selv på apoteket igjen utover dagen, og en to-pakk til med digitale tester blir kjøpt.

To dager senere får jeg Gravid 2-3 på den første, nye testen. Jeg puster lettet ut. Da stiger i det minste HCG i kroppen, og jeg er fortsatt gravid. Når befruktningen var spiller jo ikke så stor rolle.

Positiv graviditetstest 2-3 uker

Jeg lover meg selv å slutte med disse testene. Eller, jeg har jo én digital test igjen – og den har jeg jo betalt for. Så hvorfor ikke teste en gang til neste uke, bare for å sjekke at jeg får maks på testen, som er Gravid 3+? Jo, jeg bestemmer meg for det. Neste test blir den siste. I mellomtiden, skal jeg forsøke å nyte at jeg er gravid og ikke bekymre meg mer for det.

Les andre innlegg i Liljabloggen her

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: