Onanerer hun?

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 499 Sist oppdatert 02.09.11

Moren lurer på om datteren på 20 måneder onanerer og spør helsesykepleier Elin om de skal la henne holde på. – Ikke vær flau, svarer helsesykepleieren.

Mor til 20 måneder gammel jente skriver:

Hei!

Jeg har ei jente på 20 måneder som den siste tiden har begynt på en måte å onanere…om jeg kan kalle det det. Hver gang hun legger seg i senga si, enten til formiddagsdupp eller for kvelden, så tar hun puta eller en av bamsene sine, kravler oppå dem og ligger å på en måte onanerer. Hun styrer, stønner og kaver slik helt til hun sovner. Er det normalt? Jeg blir rett og slett flau og vet ikke helt hvordan håndtere dette. Synes det er pinlig når hun holder på slik, spesielt når vi har besøk eller hvis hun er på overnattingsbesøk hos besteforeldre eller tanten. Hva gjør vi med det? Skal vi bare la henne holde på slik?

Helsesøster Elin svarer:
Hei!

Så flott at du tar opp dette. Vi er alle født som seksuelle vesener med seksuelle behov. Det er helt normalt for et barn å finne ut av dette selv, og det er ikke uvanlig at jenter i denne alderen opplever tilfredstillelse ved stimulering av klitoris. Dette kan de gjøre på de underligste steder, for eksempel i bilstolen, i sittestolen, senga eller for eksempel med forskjellige leker.

Som foreldre er det ikke noe man trenger å være flau over. Det er bare tegn på en normalutvikling hos barnet. Det er viktig å ikke påføre datteren din skyldfølelse når hun opplever tilfredstillelse. Dersom det er upassende i situasjonen, bør man heller forsøke å avlede til annen aktivitet på en rolig og kontrollert måte. Det er viktig å ikke lage noe oppstuss rundt denne adferden.

Hilsen Elin

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: