Etter tvillinggraviditet og usunne matvaner var Carina lite fornøyd med seg selv. Hun la om livsstilen og veier i dag 8 kilo mindre enn før hun ble gravid.

Sist oppdatert: 31. august 2011

Carina er 34 år og mamma til tvillinggutter på snart tre år. I svangerskapet gikk hun opp 24 kilo og var nesten 90 kilo da hun fødte.

– Ganske mye når man er bare 1,60 høy, ler Carina.

På sykehuset forsvant 14 kilo, men vel hjemme stagnerte vekten. Det var travle dager med to småtasser, og hun fikk ikke spist regelmessig og ofte nok. Og siden hun spiste veldig uregelmessig og nokså usunt, la hun på seg fire kilo igjen. Da guttene var 8-9 måneder prøvde hun personlig trener, men fikk ikke resultatene hun hadde håpet på.

Les også: Mødre vil ha tilbake kroppen sin

To dager før guttene ble født. 36+5.

Spiste uregelmessig
– Mye av skylden må jeg imidlertid ta selv, siden jeg fortsatt spiste uregelmessig. Det funket rett og slett ikke.

Carina fant ut hun vil ha en kick-start og brukte en pulverkur i tre måneder. Hun fant raskt ut at det var for få kalorier for henne, og begynte å interessere seg for lavkarbodiett. Etter tre måneder med en kombinasjon av pulver og lavkarbo hadde hun gått ned 10 kilo. Etter hvert kuttet hun pulveret helt og begynte på en ren lavkarbodiett. Oppskriftene fant hun på nettet – hun var ikke med i noe program.

Diskuter plastisk kirurgi på forumet! 119 innlegg…

– Jeg begynte å bake mitt eget lavkarbo-brød og fant fort ut alle fordelene med det. Jeg ble mettere, fikk bedre fordøyelse, var mindre oppblåst og hadde mer stabilt blodsukker. Og ikke minst; jeg gikk ned to kilo til.

Skeiet ut – og la på seg fem kilo
Da reiste Carina på ferie og tenkte at hun skulle tillate seg å skeie ut og unne seg den maten hun hadde lyst på. Etter 14 dager i Syden hadde hun lagt på seg fem kilo.

– Da forsto jeg at dette gidder jeg ikke mer! Jeg måtte gjøre en livsstilsendring. Jeg hadde valget; fullføre eller la være. Jeg valgte å fullføre, og det er jeg veldig stolt over at jeg klarte. Jeg visste jo at det hadde fungert og faktisk savnet jeg ikke noe. Det var ingen grunn til ikke å fortsette med lavkarbo-livsstilen min.

Nybakt mor. – Jeg hadde alltid vært normalvektig, og opplevde overvekten som «terror».

Carina gikk ned masse, men var ikke fornøyd med alt på kroppen. Brystene var blitt veldig store og tunge og magen hadde fått et «heng». Det var et sprik i magemusklene på åtte cm, men magen ble likevel ikke vurdert å være så stor at hun fikk operasjonen dekket. Med brystene var det ikke tvil om at hun hadde rett på å få det dekket. Før hun ble gravid hadde hun dobbel-D, etterpå var hun en G. Bortsett fra at hun ikke trivdes med dem, hadde Carina også smerter i skuldrene og nakken.

Hun valgte likevel å ta begge operasjonene. Selv om det er en del arr, viser disse minimalt i f.eks bikini og hemmer henne ikke.

– Som 33-åring mener jeg det er lov å føle seg «fresh»!Man må ikke se ut som en 80-åring, da!  Nå føles det som jeg er i 20-årene igjen!

Jeg har tidligere vært av dem som ikke har trodd at det var mulig å komme tilbake dit jeg var før jeg fikk barn. Men det har jeg klart og håper andre kan bli inspirert av dette. Nå er jeg åtte kilo lettere enn før jeg ble gravid. Jeg har gått ned i fettprosent fra 40 til 23 og føler meg generelt mye bedre.

Gikk ned sju kilo til
Carina forteller at hun har gått ned ytterligere sju kilo etter hun opererte seg, og at hun ideelt sett burde ventet noe med mageoperasjon.

For Carina har lavkarbo blitt standarden, men hun koser seg av og til. Men hun koser seg på en annen måte. Er hun i selskap med mange gode kaker, tar hun ikke lenger for seg. Hun velger seg ut en kake og tar et moderat stykke.

Carina endret hele kostholdet i tillegg til å ha operert mage og bryster. Etter operasjonene har hun gått ned ytterligere sju kilo.

– Jeg trodde jeg skulle savne mange ting, men jeg gjør ikke det! Og jeg føler meg mye sterkere – også mentalt. Det har vært tøffe måneder med strengt regime, men er veldig stolt over meg selv for at jeg har kommet dit jeg er i dag.

Også treningen har blitt en naturlig del av Carinas ukeplan. Hun trener minst to ganger i uken, men ofte tre og fire.

– Trener mye styrke. Da er det viktig å være bevisst på at muskler veier mer enn fett og ikke være så fokusert på vekten. Tenk heller på antall centimeter – selv har jeg gått ned 23 cm rundt livet. 

Hun tror mange har lett for å bruke unnskyldninger og at man kan begynne i det små.

– Man kommer ingen vei med unnskyldninger! Det er uvanene som ødelegger. Selv har jeg hatt en veldig travel hverdag der guttene har vært mye syke. Hvis jeg kan klare det, kan mange klare det! 

 

 

 

 

Lavkarbokost

Lavkarbo er et kosthold der man hovedsaklig spiser ren, uprosessert mat; kjøtt, fjærkre, fisk, skalldyr, grønnsaker, noe bær, egg og meieriprodukter.

Les alt om svangerskap, fødsel og om babyen

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?