Når barnet ditt klarer å komme seg rundt på egenhånd er det på høy tid å tenke sikkerhet i hjemmet! Allerede når barnet er et halvt år kan det være lurt å tenke på hvilke sikkerhetsanordninger du trenger i ditt hjem. Har du trapper, er en trappegrind en nødvendighet!

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Nysgjerrige smårollinger vil utforske alt! Det skal ikke mer enn et lite ubevoktet øyeblikk før småen kan trille utfor trappen. Trappegrind, eller sikkerhetsgitter brukes til å beskytte barnet ditt mot skader når det er så mobilt at det selv krabber eller går.  Det finnes flere forskjellige modeller å velge mellom. Du bør sikre trappen både oppe og nede.

 

Et sikkerhetsgitter kan også brukes til å avstenge et område slik at barnet trygt kan boltre seg innenfor. Slike gitre fungerer fint til barnet er rundt to år. Men husk at alle barn utvikler seg i forskjellig tempo, så noen barn vil raskere enn andre finne ut av låsemekanismene.


Det finnes flere forskjellige sikkerhetsgitre. Det er opp til deg og ditt hjemmemiljø hvilke som passer best for dine behov.

Du kan få sikkerhetsgitre i forskjellige materialer. Metall, tre, plast eller stoff. Det finnes for og mot-argumenter mot alle. Metall kan krakkelere med tiden, tre kan lage merker i gulvet, plast ser kanskje ikke så pent ut, men er enkelt å holde rent. Igjen er det snakk om smak og behag.

 

Sikkerhetslåser som skal monteres i veggen krever i de fleste tilfeller at man må bore hull i veggen, dørkarm eller rekkverk.

 

Det viktigste rådet før du skal kjøpe sikkerhetsgitter til ditt hjem er at du definerer behovene, og bruker tid til å se hva som finnes på markedet før du går til innkjøp.

Hva synes du om artikkelen?