BabyPremature barnVeide 268 gram ved fødsel – er nå hjemme og frisk

Veide 268 gram ved fødsel – er nå hjemme og frisk

Med en vekt på 268 gram ved fødsel har det nå blitt satt ny verdensrekord. Gutten er verdens minste som har blitt sendt frisk hjem fra sykehuset. Alle foto: Keio University Hospital
Av Janet Molde Hollund 16587 Sist oppdatert 27.02.19
Den lille gutten, født i Tokyo, skal være verdens minste gutt som er sendt hjem frisk fra sykehus.

Det var i forrige uke at den lille japanske gutten kunne bli med sine foreldre hjem fra sykehuset. Han veide da 3238 gram, og skal ifølge sykehuset være frisk og energisk.

Gutten fra Tokyo kom til verden ved hastekeisersnitt på Keio University Hospital i august 2018, etter 24 ukers svangerskap. Legene mente det var fare for livet hans, siden vekten på babyen ikke så ut til å øke, skriver avisen the Japan Times.

Nesten 3 kilo tyngre ved hjemreise
Takeshi Arimitsu, førsteamanuensis og lege ved sykehuset, deler bildene av gutten med Babyverden. Han forteller at de ble tatt da gutten fikk reise hjem. Det er nesten 3 kilo i forskjell på guttens vekt da han ble født og da han dro hjem.

Ifølge avisen var gutten så liten at han fikk plass i en voksens hender. Men etter hvert som han fikk fikk hjelp med pusting og mat på nyfødtintensivavdelingen, vokste han jevnt og klarte etter en stund å die. Han fikk reise hjem fra sykehuset to måneder etter den opprinnelige termindatoen.

– Jeg vil at folk skal vite at babyer kan komme hjem energiske, selv om de blir født små, sier Arimitsu til avisen.

Dette bildet ble tatt da gutten var 5 dager gammel. En av foreldrenes hender viser hvor liten han var – 268 gram ved fødsel.
Mye har skjedd siden det første bildet ble tatt.
Gutten ved hjemreise nå i februar 2019. Han var da 3238 gram.
Gutten skal være både frisk og energisk.

Den forrige rekordholderen som overlevde og reiste hjem fra sykehuset frisk var ifølge avisen en tysk gutt på 274. Han ble født i 2009. Den minste jenta skal også være tysk, hun veide 252 gram da hun kom til verden i 2015.

Vil du vite mer om premature barn? Lytt til Babyverdens podcast:

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: