BabyDette får skotske foreldre gratis til babyen

Dette får skotske foreldre gratis til babyen

Bildene i artikkelen er hentet fra Baby Box sine egne nettsider, www.parentclub.scot/baby-box
Av Janet Molde Hollund 7146
En pappeske med madrass til å sove i, klær, termometer, stelleunderlag og bøker. Dette og mere til får skotske vordende foreldre gratis. Hvorfor? For å gi alle skotske barn den beste start i livet.

I Finland har de delt ut en såkalt mammapakke med nødvendige klær og utstyr til babyen i over 80 år. Historien viser at det har vært en stor suksess, og ordningen har trolig gjort sitt til at Finland er blant landene i verden med lavest mor- og barnedødelighet. Kanskje er det dette som har inspirert skottene til å starte en lignende ordning.

Tilbud til alle skotske gravide
Mens finske mødre har valget mellom en engangssum eller en mammapakke med mye en trenger til babyen det første året, er tilbudet i Skottland en Baby Box med klær og utstyr til de første seks månedene. Ønsker eller trenger du ikke pakken, kan du bare la være å bestille den.

Her er bilder av noen av tingene de får i pakken for 2019:
(For å se unboxing-video, se nederst i artikkelen.)

Øretermometer
Gulpekluter

 

Votter
Bøker
Body
Tøybleie
Pyjamas

 

Sparkebukse

 

Fleecejakke med ører
Bæresjal

 

Koseklut
Stellematte
Kondomer

 

Søknad fylles ut sammen med jordmor
For å få pakken må skotske gravide fylle ut et skjema sammen med jordmor når de er på vanlig svangerskapskontroll en gang i uke 20-24. Mer trenger de ikke tenke på, for det er jordmor som sender søknaden videre. Venter de to eller flere barn, får de en pakke til hvert av barna – for alle barn har, ifølge Baby Box sine nettsider, rett til en egen boks.

Kjønnsnøytralt innhold
Innholdet skal passe like godt til gutter som til jenter. Utsiden av selve esken som alt kommer i, og som faktisk er en seng som blir anbefalt brukt den første tiden, er dekorert med tegninger man selv kan farge. Dermed kan de være med på å sette sitt eget preg på soveplassen. Og etter at babyen har vokst ut av esken, kan boksen brukes til å oppbevaring av leker eller bli en minneboks for barnet.

 

Kilde: Parent Club

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: