Mamma har det flott med datteren sin på dagtid, og kan legge henne uten problem. Men om natten er det kun pappa som teller for babyen. Nå spør hun helsesøster Elin hva de skal gjøre.

Hei!

Babyen min på ni måneder blir helt hysterisk hvis jeg tar henne på natten, men hun roer seg med det samme pappaen kommer inn. Sånn har det vært i noen måneder nå, helt siden jeg ble gravid. Kan det ha noe med det å gjøre?

Vi har ingen problemer om dagen eller når jeg skal legge henne. Kun hvis hun våkner på natten. Og det er ikke bare sånn at hun slår seg vrang for å få det som hun vil. Hun virkelig vræler og hulkegråter hvis hun ikke får pappan sin. Er det vanlig? Er det noe jeg kan gjøre?

Helsesøster Elin svarer

Hei!

Mange opplever det du forteller, og det kan gjelde både mamma og pappa. Barn er små vanedyr, og har forventninger om at ting skal gjenta seg. Mulig dette også kan være tilfelle hos dere, dersom det har vært pappa som har stått opp om natten en tid? Datteren deres forventer da at det skal være tilfelle hver gang.

Dette kan endres ved at dere er bevisste på å skifte på å stå opp om natten, men det kan ta litt tid før datteren deres fullt ut vil akseptere det. Det handler nødvendigvis ikke om at barnet deres foretrekker den ene fremfor den andre, men om hennes forventninger. Det at hun har et like godt forhold til dere på dagtid, bekrefter jo også dette.

Lykke til med deling av nattevåk.

Hilsen Elin.


Les også:

Sliten mamma på felgen

Hvorfor vil barnet bare være hos meg?

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?