Slik oppbevarer du pumpet morsmelk:

Sist oppdatert: 9. februar 2010

  • Ved romtemperatur 19–22 °C i inntil 8 timer
  • I kjøleskap 0–4 °C i inntil 5 døgn
  • I kjøleskapets interne fryseboks (variabel temperatur) i inntil 2 uker
  • I fryseboks med egen dør på kjøleskap i inntil 4 måneder
  • I dypfryseren (minus 19 °C) i inntil 6 måneder

Brystmelk bør ikke varmes i mikrobølgeovn. Det kan svekke dens antibakterielle egenskaper. Men fersk eller ferskfrossen og opptint i kjøleskapet, ved romtemperatur eller i vannbad, er den faktisk svært holdbar, omtrent som fersk melk.

Hvis du er avhengig av å pumpe deg ofte, anbefaler vi brosjyren “Melkeveien” fra Ammehjelpen. Den kan bestilles fra Ammehjelpen på telefon, e-post eller på www.ammehjelpen.no.

Hva synes du om artikkelen?