BabyAmmingHåndmelke eller pumpe?

Håndmelke eller pumpe?

Av Babyverden 2281 Sist oppdatert 19.04.07

Spørsmål:

Hei! Jeg har en sønn på 6 måneder (f. uke 29). Ammingen har gått helt fint til han foretrakk flaske. Får flaske om dagen nå, på det meste kan det bli 3 måltider mme/mm. Siden han er prematur, fikk jeg beskjed om å vente med fast føde ennå. Ønsker å få opp produksjonen opp igjen, men han er lite samarbeidsvillig, hyler og skriker.
Jeg har et spørsmål angående melkeproduksjon. Er håndmelking like bra som å pumpe seg? Og er manuell brystpumpe like effektivt som elektrisk brystpumpe? For jeg har nemlig manuell pumpe. Jeg har hørt at håndmelking ikke er tilstrekkelig for å øke produksjonen?? Mange takk på forhånd.

 

Svar:

Hei!
I utgangspunktet er pumpetype eller håndpumping kontra manuell pumpe helt likgyldig når det gjelder å få opp produksjonen. Det som gjelder når vi skal få øking, er å få melk ut og å øke frekvensen på pumping/amming.
Melkeproduksjonen øker når vi ammer oftere, og når det går ut mer melk om gangen. Det er imidlertid grenser for hvor mange ganger i løpet av et døgn du skal pumpe/amme for å få opp produksjonen. Men – du må også være innstilt på å pumpe/amme om natten, for at det skal virke.
Så er det spørsmål om hvilke metode du skal bruke. Noen foretrekker håndpumping, noen el og noen manuell. Den måten hvor du på enklest vis får ut melk, er den beste for deg.
Men jeg har et tilleggspørsmål: Dier han, eller får han all mat på flaske?
For dersom barnet fremdeles vil ta brystet, vil jeg anbefale at du bruker hjelpebryst, det kan spare deg for mye stress. Hjelpebryst kan du lese mer om på www.ammehjelpen.no
Lykke til!
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: