BabyAlle tre barna født med bilyd på hjertet

Alle tre barna født med bilyd på hjertet

Merete Sand sammen med sønnen Kristoffer sa han var én dag gammel. Foto: privat
Av Janet Molde Hollund 589 Sist oppdatert 07.04.15
Merete Sand har tre barn, og alle ble født med bilyd på hjertet. – Med eldstemann, Sebastian, merket legene bilyden på den første kontrollen på sykehuset. Han ble sjekket igjen to dager senere, og da var lyden borte, forteller hun.

Fikk undersøkelse med ultralyd
Men da Sebastian var noen måneder gammel, var bilyden tilbake. Da ble han undersøkt med ultralyd, som viste at alt var i orden.

Også hos lillebror Kristoffer ble det oppdaget bilyd på hjertet da legene tok den første undersøkelsen på barsel.
– Da vi kom tilbake til ny undersøkelse dag tre, og bilyden ikke var borte, ble vi sendt til ultralydundersøkelse. Det var så lite, at legen nesten ikke forsto hvorfor Kristoffer skulle undersøkes nærmere. Men det hadde kanskje med storebrors historie å gjøre. Heller ikke hos Kristoffer fant de noe galt, sier Merete.

Merete samme med sønnene Sebastian (t.v.) og Kristoffer – friske og glade.

Merete hadde selv bilyd som barn
Det har gått veldig fint med sønnene til Merete. Kristoffer er nå tre og et halvt år gammel, Sebastian seks. Guttene har aldri hatt noen plager, og ingen har nevnt bilyden ved senere legebesøk. Merete kan godt forstå at det kan virke skremmende å få beskjed om at legene hører noe på hjertet, men har selv et ganske avslappet forhold til det.

– Jeg har ikke vært nervøs i forhold til bilyden. Med begge to viste ultralydundersøkelsen at alt var i orden, og jeg slo meg til ro med det. Men det handler nok også om at jeg hadde hørt om fysiologisk bilyd før, siden jeg selv hadde det som barn. Jeg fikk vite det i fjerde klasse, da det kom fram at de hadde glemt å sjekke meg i første klasse, slik de hadde tenkt, sier Merete.

I august ble Merete mamma for tredje gang da hun født datteren Milla. Også Milla hadde bilyd ved fødsel, men den forsvant etter to dager.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: