Baby12 ting smårollinger er best på

12 ting smårollinger er best på

Full av energi og sjarm. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 7682

Små barn lærer nye ting hele tiden. Men likevel er det noen ting de er bedre på enn alle andre – helt fra de er små.

1. Tyvlytter
Glipper det et banneord ut av munnen din, eller du beskriver nabokonen i negative ordelag, er sjansen stor for at minsten fikk det med seg. Så vær obs på hva som glipper ut av munnen din. Og ser det ut til at barnet over hodet ikke hører etter det du sier, kan du prøve å hviske «is» eller «sjokolade», og se hva som skjer. Det tar nok ikke lange tiden før du har en ivrig godtesyk smårolling i fanget.

2. Lager uorden
Er du kjempefornøyd med systemet du har laget for barnelekene? Gleden blir ikke langvarig. I alle fall ikke hvis du lar smårollingen være alene litt på rommet og leke som han vil. Barn er mestre til å dra fram alle ting – på en gang.


3. Har evne til å gå raskt videre
Barn har egen evne til å komme seg fort videre. Om de har løpt inn i en vegg, hatt et raserianfall, eller spydd på skoene sine. Litt trøst, og bare noen sekunder senere fortsetter de som om ingen ting skulle ha skjedd. Ganske imponerende!

4. Henter fram reserveenergi
Uansett hvor trøtte de små er, har småbarn ofte evnen til å hente fram superkrefter – når det måtte passe dem. Kanskje noe du kjenner igjen rundt hviletid og når kvelden kommer? Fra å ligge og glippe med øynene, er de plutselig som duracellkaniner – og kan holde det gående i det uendelige.

5. Sjarmerer folk i senk
Babyene er ikke gamle før de kan det. Du har sikkert lagt merke til det selv, enten du er på bussen eller venteværelset hos legen. Du sitter i din egen verden, med barnet på fanget. Plutselig merker du at noen kikker på dere – med et smil om munnen. Du titter ned på fanget, og ser at den lille har hodet på skakke og viser sitt mest sjarmerende smil. Dette kan virkelig gjøre dagen for noen. Og da blir du stolt.

6. Finner småting
Døde småkryp, andres ferdigtygde tyggegummier eller biten med frokostblanding du mistet for gudene vet hvor lenge siden. Minsten har en egen evne til å finne ting vi voksne ikke legger merke til – og putter det gjerne i munnen! Skummelt!? Men kanskje en hjelp hvis du én gang trenger hjelp til å finne tappen på øredobben som forsvant i teppet?

7. Sniker til seg ting
Små barn er slu. Går du fra nøklene dine, eller legger igjen en bit av kaka di mens henter kaffen, er sjansene store for at de er borte når du er tilbake. Smårollinger er klare for et lite måltid når anledningen måtte by seg, og det er alltid kjekt å henge fingrene i noe nytt. Du har kanskje savnet iPhonen din innimellom?

8. Snur fortvilelse til smil
Nok en gang handler det om at smårollinger er utrolig sjarmerende. For de har en fantastisk evne til å få deg til å smile, selv om du egentlig føler for å skrike ut i frustrasjon. Kanskje har minsten nettopp prøvd den nye fingermalingen direkte på stuebordet. Men når han kikker opp på deg, full av maling og med et unnskyldende smil, er det ikke så lett å motstå likevel.

9. Får venner
Jeg er et lite barn, og det er du også. Skal vi være venner? Jeg vet at vi møttes nå nettopp, men skal vi holde hender og leke sammen? Tenk hadde vi voksne hatt det så enkelt når vi skulle knytte nye vennskapsbånd!

10. Har utrolig søte mager
Uansett hvor mye du trener eller prøver å bli fin, vil magen din aldri bli like søt som på et lite barn. Bare aksepter det!

11. Er målbevisste
Har en smårolling bestemt seg for at det er noe den vil ha, så jobber han for det – og det er ingen ting som kan stoppe ham. Masing, luring eller utspekulerte grep. Vær forberedt!

12. Husker alt
Små barn har en enorm hukommelse. Har de sett én gang hvor du gjemte sjokoladen din, kan du være sikker på at de kommer igjen til det skapet ganske for å få en liten smakebit. «Lade!!!»

Inspirert av Babble.com

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: