AnnonsørinnholdLibero17 tips til morsomme leker for barn – og voksne!

17 tips til morsomme leker for barn – og voksne!

Av Libero 3030
Noen ganger mangler man både lekekamerater og idèer. Da kan leken trenge en ekstra dose med fantasi. Aktiviteter for innendørs og utendørs, for både barn og voksne, kan bidra til en morsommere hverdag.

Barn elsker å leke! De liker å leke med hverandre, og alene – det treffer også hvis en voksen person som er morsom deltar i spillet, spesielt hvis det ikke er andre barn å leke sammen med. Som voksen kan fantasien likevel svikte fra tid til annen – så her kommer noen tips for morsomme barneleker, både inne og ute.

Gå på bjørnejakt
Samle alle kosedyr, og gjem dem rundt i hele huset. De trenger å bli funnet, og det er barnets jobb å finne de. La barnet prøve å finne dem med «tampen brenner»-metoden.

Bygg hytte eller hule
Lag en hytte ved å henge et teppe eller en dyne over et klesstativ eller over to sofaer som dere har satt inntil hverandre – og gjør det til en spennende utflukt.

Test ut hukommelsen
Samle forskjellige ting, legg dem på et brett, og la barnet se ordentlig på dem. Legg deretter et tøystykke over, og se hvor mange ting barnet klarer å huske.

Lek gjemsel
Legg store tepper på strategiske steder rundt om i huset for å lage ekstra gjemmesteder. Det er morsomt når du selv er med og leker, men vær innstilt på at det som oftest er du som får oppgaven med å lete.

Bygg tunneler
Bygg dem med paller eller møbler sammen med barnet, og lag en hinderløype som barnet skal komme seg gjennom.

Prøv rollespill
Barnet eller barna kan være lege, konge, dronning, ha en skjønnhetssalong eller stå i butikk. De voksne kan handle, få ulike behandlinger eller få nye frisyrer.

Lag et orkester
Samle alle kjeler og tresleiver, og lag et kjøkkenorkester. Plastbokser fylt med ris er fine å riste på. Sett på yndlingssangen deres og spill til den, så blir det stor stemning!

Dansefest
Hopp til herlig trommemusikk, dans som alver til mykere musikk, eller bare lytt til musikk mens dere leker.

Syng
Finn frem en sangbok, og syng sammen. Noen ganger kan barna mer enn de voksne, for de har lært sanger i barnehagen. Kanskje de kan få lede allsangen?

Bygg en egen by
Finn frem klosser, Lego, tog, lekehus, biler, lastebiler, dukker og andre leker. Rydd unna litt møbler, slik at dere får plass til å bygge.

Gulvet er lava
ammel klassiker som aldri blir kjedelig! Bygg en lang hinderløype i hjemmet, opp over stoler og sofaer. Kom deg rundt uten å berøre gulvet.

Plant inne
Putt et lite frø i en potte med jord – hvis du mangler frø kan du prøve en upoppet popcorn – og vann. Se på den sammen hver dag, og se hvordan planten utvikler seg.

Vaske
Kanskje høres ut som en kjedelig lek. Men for barn kan de mest dagligdagse oppgavene være spennende og bli gjort om til en barnelek! Og å leke med vann er alltid poppis. Ha en ekstra klut, litt tålmodighet, tørre klær til etterpå og kom i gang sammen.

Les et eventyr og tegn den
Barnets hode mangler sjeldent fantasi. Ta frem et eventyr, noen penner og fargestifter. Be barnet tegne hvordan det synes eventyret ser ut til å være, mens du leser litt sakte og snakker om det barnet tegner.

Gå ut og oppdag verden
Det er lett å være komfortabel og holde seg inne, men verden utenfor tilbyr mye, og de fleste barn setter pris på å kunne oppdage det. I tillegg er frisk luft viktig for trivsel, både for barn og voksne. Ta på deg klær etter været – husk at det ikke er bare barnet som trenger å være ordentlig kledd, å stå stille og vente på at en toåring som oppdager vanndammen kan bli litt kaldt selv for en voksen.

Lag en utfordring
Noen ganger kan det være vanskelig å finne en grunn til å gå ut, men sett dere et mål eller utfordring; kanskje dere skal finne tre store steiner, eller leter etter et falmet tre å gå i balanse, kanskje du teller trafikkskilt eller konkurrerer du hvem som er raskest mellom to lyktestolper? Alt kan være et spill hvis du vil.

Bak noe godt
Kanskje kan baksten bli kreativ og morsom? Inviter gjerne kosedyrene!

Les gjerne våre tips om dataspill, apper og brettspill for barn.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: