Skal du ta med den vanlige vognen på reise, eller er det enklest med en reisetrille?

En reisetrille er nett og liten vogn som er enkel å ta med seg og tar liten plass. De fleste reisetriller kommer med sittedel og passer derfor fra ca 4-6 månedersalderen, dersom liggestillingen er god. Til enkelte reisetriller får man kjøpt små babybager som egner seg i nyfødtperioden. Når barnet kan sitte selv, sitter de fleste godt i en reisetrille.

Mange velger å kjøpe seg en reisetrille fordi de ønsker en lettere vogn som er enklere å ta med seg. Skal du kjøre buss fra flyplass eller leie bil, så kan det være smart med en vogn som er superenkel å slå sammen og om tar liten plass. Mange er også redde for at hovedvognen skal få hard medfart og bli skadet.

Reisetriller har stort sett mindre og enklere hjul enn tradisjonelle vogner. Dette gjøre dem lettere, mer kompakte sammenslått og enklere å manøvrere på små og trange flater.

Mange ønsker å ta med reisetrillen gjennom sikkerhetskontrollen og helt til gaten når de skal fly. Dette er ingen selvfølge, og dere bør da sjekke med flyplass og flyselskap hva deres praksis er.

Hovedvognen på reise
Til de minste velger mange å ta med hovedvognen med babybag som de bruker hjemme. Da har babyen en trygg og kjent soveplass og man har en vogn som (stort sett) er god å trille på de fleste underlag, da de fleste vogner som selges i Norge har større hjul med gode trilleegenskaper samt god demping i understellet.

Flyselskapenes retningslinjer
Skal dere ta med vogn på flytur, bør dere sjekke flyselskapets retningslinjer for vogn på fly. De fleste flyselskapene skriver på sine hjemmesider hvordan de krever at vognen skal pakkes og hva de eventuelt dekker av skade på vognen. Airshells og Stokke Pram Pack anbefales. Skal du reise med vogn til et lite barn, får du hos mange flyselskaper den med gratis. Er barnet over 2 år, oppgir flere at du må betale for å ta med vognen. Hos Norwegian kan du fritt ta med både barnevogn OG bilstol gratis frem til barnet er 11 år.

De siste årene har det kommet triller som stadig blir mindre og mindre. Noen tilfredsstiller størrelseskravene til håndbagasje og man har derfor kunnet ta dem med inn i kabinen. Her er det nå strammet inn litt, og en vogn som man tidligere fikk med seg inn i kabinen, nå blir stoppet ved gaten å plassert med innsjekket bagasje. Det kan skyldes at man har med seg for mange håndbagasjer. En stelleveske er én håndbagasje. Spedbarn har stort sett mulighet til å ha med håndbagasje på 5 kg. En trille kommer ikke innenfor det. Som forelder kan man da heller ikke ha flere håndbagasjer enn en stelleveske eller en vogn. Retten til å ha med vogn gratis, gjelder dersom man sjekker den inn som vanlig bagasje.

Aktiv ferie
Det er slett ikke sikkert dere skal på en ferie der dere trenger å tenke på størrelsene på vogna eller risikoen med å sende den på fly. På hytta, i fornøyelsespark eller annen aktiv ferie, kan det være veldig deilig å ha med en robust og god vogn, og da primært den vogna dere har investert i som hovedvogn.

Hva synes du om artikkelen?