Fortsatt er det slik at over halvparten av norske barn ikke sikres godt nok i bil. Ved kollisjon kan det være avgjørende for liv eller død om barnet sitter forovervendt eller bakovervendt. I denne podcastepisoden forteller overlege Tor Einar Calisch hvordan barnet ditt best skal sikres i bil.

Sist oppdatert: 14. mars 2018

Tor Einar Calisch er barnelege på barneintensiven på Ullevål sykehus, og har sett alt for mange barn som har vært alvorlig skadd i bilulykker. Han mener at halvparten av barna kunne vært mindre skadd eller uskadd hvis de var sikret etter anbefalingene. I podcasten forklarer han hvor viktig bilsikring er, og gir deg som forelder gode råd og tips.

Lytt til podcasten her:

Koble ut airbag når barnet sitter i forsetet!

Heldigvis har antall skadde barn etter bilulykker gått ned de siste 15 årene, men fortsatt slurves det med sikkerheten.

Han sier at barn gjerne kan sikres godt med bakovervendt bilsete som festes i forsetet på bilen. MEN da er det uhyre viktig at dere kobler ut airbagen foran!

Små barn skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er godkjent i forhold til barnets vekt. Er du usikker på hvordan bilstolen skal monteres, bør du søke hjelp hos fagfolk, for eksempel i butikken hvor du kjøpte bilstolen.

Har du spørsmål eller kommentarer til podcasten, eller vil tipse oss om temaer du vil vi skal ta opp? Send en epost til podcast@babyverden.no

Hva synes du om artikkelen?