AnnonsørinnholdBarnas HusSmart tilbehør til barnevognen

Smart tilbehør til barnevognen

Av Barnas Hus 13982
Gjør vogna klar for bruk med all slags praktisk tilbehør. Noe er helt klart greit å ha, men mye av tilbehøret kan vi garantere at dere kommer til å digge og føle at er uunnværlig.

Koppholdere, kroker, organizers og stellevesker

Det finnes smarte oppbevaringsløsninger for så å si alle småting du skal ha med på trilletur! Et uunnværlig produkt på de fleste vogner er en koppholder med oppbevaringsrom til nøkler og mobiltelefon. Har du ikke oppdaget den, er sjansen for at du blir introdusert for den av barselgruppa eller venninner stor. Og praktisk, det er den!

En organizer er stort sett litt større enn koppholderne og har plass til mer, som for eksempel bleier, våtservietter, smokker, mobil, middagsglass, flaske og kopp.

Stelleveske

En romslig stelleveske velger de fleste foreldre å kjøpe.

En stelleveske er praktisk når dere skal ut av hjemmet med babyen. Disse veskene er laget spesielt for det en baby kan trenge på tur; bleier, våtservietter, klesskift, flasker, smokker, og de fleste har også en praktisk stellematte. På noen stellevesker er det også laget rom for mors ting, som mobiltelefon og nøkler. I ammetåka kan det være greit å ha sted til alt. Mange foreldre henger stellevesken på håndtaket på vognen. De fleste vognprodusentene fraråder dette, da det kan før til at vognen velter. Vi anbefaler derfor at dere plasserer vesken i handlekurven under vogna. Ønsker man å henge den på håndtaket, så finns det mange smarte kroker som gjør det lett å feste vesken i.

Egenskaper ved en stelleveske

Her er noen punkter vi mener det er lurt å tenke gjennom før dere velger stelleveske:

Utseende og design
Skal vesken brukes av mor og far og ha et unisex-uttrykk eller ønsker man en stelleveske som ser ut som en vanlig veske?

Organisering
Liker dere å ha et rom til hver ting dere skal ha med? Her varierer veskene en del. Noen har flere smarte oppbevaringsrom enn andre.

Tilgang på tingene i vesken
Hvor enkelt er det å få tak i tingene i vesken? Når du står med babyen på den ene armen og skal ta ut stellematten med den andre, hvor enkelt er det å få ut og brette ut den?

Stellevesken på vogna
Skal vesken henge på håndtaket? I så fall kan det være lurt å velge produsentens egne vesker som passer på vognen eller prøve en annen veske på vognen fysisk. Dersom vesken ikke henger bra, så kan det bli irriterende at man går og tråkker inn i den hele tiden.

Bæreegenskaper
Foretrekker dere en veske med langt bærehåndtak, en sekk eller en håndveskefasong?

Materialvalg
Skal vesken brukes i mye regn og ruskevær? I så fall kan et impregnert stoff være å foretrekke fremfor skinn.

Behov for tåteflasker og termoser
Har barnet behov for flaske? Det vet man kanskje ikke før man kjøper vesken, men hvorvidt man skal ha med flasker, kan avgjøre hvilken veske som passer best til deres bruk. Mange vesker har gode rom til flasker, både rom med termopolstring og ekstra rom til flasker som gjør at de holder seg stående.

Flere barn
Har dere tvillinger eller flere barn? I så fall kan det være lurt å velge en stelleveske som er egnet for flere barn og som passer på en tvilling-/søskenvogn.

Solskjermer

På solfylte dager er det viktig å skjerme babyen i vogna mot sola. Vognas egen kalesje dekker ofte ikke nok til å gi god skjerming. Da kan det være lurt å bruke en solskjerm man enkelt fester på vogna. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke solskjerm fremfor teppe over vognåpningen.

En del vognprodusenter lager kalesjer som kan trekkes veldig langt frem og beskytter mot sola. Ofte har disse kalesjene lufteluker som åpnes med glidelås for å sikre luftgjennomstrømning inne i kalesjen. Med en stor kalesje er det ofte ikke behov for å kjøpe ekstra solskjerm.

Regntrekk

Regntrekk kommer stort sett i to varianter: 1) Regntrekk i transparent plast og 2) Regntrekk i vannavstøtende, pustende materiale.

Hva man foretrekker, kommer litt an på været man skal bruke vognen i. I ekstremt regnvær er plastregntrekket desidert best i forhold til å holde vogn og vognpose/dyne helt tørt. Noen føler at plastregnrekk ellers kan bli litt tette.

Regntrekk i pustende materiale egner seg godt i all slags vær, og er også smarte å bruke på dager med sterk vind. I regnvær føles disse ikke så tette luftmessig for barnet, og mange foretrekker derfor slike trekk. Disse regntrekkene tar mindre plass sammenbrettet enn de i transparent plast.

Til noen vogner er regntrekk inkludert i prisen på vogna. Regntrekket som medfølger er da stort sett i transparent plast.

Søskenbrett

Søskenbrett er en genial sak dersom du skal ha med søsken i tillegg til en baby. Et såkalt søskenbrett kan brukes fra barnet er ca 2-3 år. Vi anbefaler at dere tester brettet og barnet i butikk. Ikke alle er store nok til søskenbrett når de er 2 år. Søskenvogn er sannsynligvis et bedre alternativ da. Skal dere bruke et søskenbrett bør barnet klare å holde seg fast godt og stå stødig. Står barnet ukomfortabelt fordi babybagen er for høy for eksempel, er det lurt å vente litt med søskenbrettet til å stå på. Det finns også søskenbrett med sete. Disse kan det være lurt å sjekke ut.

Reflekser

Ikke glem reflekser! De fleste vogner er utstyrt med en del reflekser, men det kan nesten ikke bli for mange. Tenk gjennom hvor synlig vognen er på vei til barnehagen en mørk vintermorgen – overlesset med sekker, vinterpose, ekstratøy osv. Ofte forsvinner da en del av vognens egne reflekser. Vi anbefaler derfor refleksbånd, refleksklistremerker eller reflekser som henges på vognen.

 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: