PrøverPrøvde å bli gravide i åtte år - fikk firlinger

Prøvde å bli gravide i åtte år – fikk firlinger

Overraskelsen var stor da ultralyden viste at det var fire babyer i magen. Alle bilder er hentet fra Facebook, Instagram og YouTube, og blir brukt med familiens tillatelse.
Av Janet Molde Hollund 9355 Sist oppdatert 11.09.15

Etter å ha prøvd å få barn i åtte år, lyktes endelig Ashley og Tyson å bli gravide med IVF. Resultatet ble to sett med eneggede tvillinger – døtrene Indie, Esme, Evie og Scarlett.

Etter mange år med negative graviditetstester, var amerikanske Ashley og Tyson Gardner vant til nedturer. Men etter et IVF-forsøk i juni 2014, var det endelig deres tur til å få et positivt svar.
– Å finne ut at vi var gravide, var en enorm lettelse. Og vi var så spente, sier Ashley og Tyson Gardner til Babyverden.

Lytt til podcast: Hvorfor er det så vanskelig å bli gravid?

Fant det ut på første ultralyd
Da Ashley var sju uker på vei, hadde paret sin første ultralydundersøkelse.
– Det var da vi fant ut at vi ventet firlinger. Vi kunne se alle de fire fostersekkene. Faktisk ba legen oss om å komme tilbake kort tid etter for å dobbeltsjekke, for selv han trodde ikke det kunne være så mange, forteller paret.

23. juli 2014 fikk Ashley og Tyson en enorm overraskelse på ultralydundersøkelsen.

Men det var fire små inne i Ashleys mage – to sett med eneggede tvillinger.
– Sjansen for å få dét er 1 av 70 millioner! Så vi føler oss utrolig velsignet, og er ikke i tvil om at Gud hadde en finger med i spillet, sier Ashley.

Paret legger ikke skjul på sin personlige tro, og at de i mange år ba til Gud om å få en familie.
– Vi forsto ikke helt hvorfor det ikke skjedde noe. I ettertid har vi funnet ut at Guds timing og kunnskap er perfekt. Alle prøvelsene våre forberedte oss på denne velsignelsen. Vi føler at det er ingenting vi ikke kan klare – selv ikke firlinger, sier Ashley og Tyson.

Savner å være gravid
Paret sier svangerskapet var fantastisk.
– Til tider var det vanskelig, men vi har så mange gode minner. Vi hadde ventet på dette så lenge, og vi gledet oss begge to over hvert øyeblikk. Jeg savner til og med svangerskapet litt, medgir Ashley.

To måneder på nyfødtintesiv
Babyene kom til verden ved keisersnitt 28. desember 2014. Ashley var da 29+4 uker gravid, og hvert av barna var rundt 900 gram. Babyene tilbrakte de to første månedene på nyfødtintensiven.
– Det var flere hindringer som måtte overvinnes, men alle klarte seg veldig bra. I dag er barna veldig friske, og selv barnelegen vår kan ikke fatte at de klarer seg så bra – siden de måtte være så lenge på nyfødtintesiven, sier Ashley.

Disse bildene er tatt 1. januar 2015, og jentene er fire dager gamle.

Gjør det meste selv
Alle som har blitt foreldre for første gang, vet at det kan være både fantastisk og travelt. Tenk deg da å ha fire små som skal passes på.
– En typisk dag er veldig travel. Vi er begge på hele tiden, og vi tar oss av det aller meste i hverdagen selv. Selv om det kan være travelt og utmattende, gir det oss begge mulighet til å knytte bånd til alle barna våre. Og vi føler at alle får nok tid med oss begge, sier paret.

Beholder roen
Familien har en egen blogg, gardnersquadsquad.com, og er også aktive på Facebook med A miracle unfolding. Familien på seks har også fått masse medieoppmerksomhet. I en artikkel skriver journalisten at Ashley og Tyson får det til å virke så enkelt å ha firlinger. Til det sier paret selv:
– Helt ærlig så er det bare dette vi kjenner til. Å ha fire babyer er normalt for oss, og vi føler det som en velsignelse at Gud valgte oss til å oppdra de nydelige døtrene våre. Vi tar det med stor ro, siden vi har ventet så lenge på å få bli foreldre. Prøvelsene våre har forberedt oss godt. Det betyr ikke at det ikke er vanskelig dager, men vi aksepterer dem og er takknemlige også for disse dagene, sier paret.

Men selv om de klarer mye selv, setter Ashley og Tyson alltid pris på hjelp.
– Vi vet at familiene våre ikke kan være her og hjelpe til hver dag, men de gir oss enorm støtte. Alle var der mens vi slet med å bli gravide, og de har vært med gjennom både velsignelser og mirakler. Familie og venner betyr veldig mye for oss, forteller de.

Prøver å være kjærester også
Og nettopp familie og venner sørger for at Ashley og Tyson også får tid til å pleie forholdet og hverandre.
– Vi finner tid til en date-kveld i uken. Vi er heldige som har venner og familie i nærheten, og det er vanligvis noen som er villige til å hjelpe oss når de ikke er på jobb. Vi gjør ikke så mye, men middag og kanskje litt shopping, er perfekt for å hente oss litt inn igjen og samle krefter, sier de.

Ulike personligheter
Indie, Esme, Evangeline og Scarlett er i dag livlige jenter på snart ni måneder.
– De er ekstremt forskjellige, selv de to som er tvillinger. Det er ingen tvil om at de kom fra himmelen med hver sin personlighet. Det er utrolig for oss å se på dem – og merke hvor forsjellige de er, sier Ashley.

Det beste med å ha fire babyer, sier de er gleden barna bringer inn i livene deres.
– Hver og en av dem er unike, og bringer oss så mye glede. Vi har ventet så lenge på barna. Jeg vet ikke om det er noe de gjør som jeg ikke liker, sier Ashley.

Driftige
I tillegg til å være firebarnsfar, har Tyson sin egen bedrift som han driver hjemmefra.
– Det har vært helt utrolig. Jeg kan jobbe så mye jeg trenger fra kjøkkenbordet, og fremdeles være i huset for Ashley og babyene når de trenger det. Vi har funnet en måte å drive forretningene våre på, og balanserer dette med tiden som foreldre. Dette var noe vi snakket om tidlig. Det var enten slik at jeg måtte finne en måte jeg kunne jobbe hjemme på, eller så måtte vi bruke penger på å hyre inn hjelp. Heldigvis ordnet det seg til det beste for oss, og vi er så takknemlige, sier Tyson.

Gleder seg til hver eneste dag
Og de ser veldig lyst på framtiden.
– Årene som ligger foran oss er spennende. Alt er for første gang, og vi får oppleve alt dette sammen. Vår første jul sammen som familie, første ferie, første shoppingrunde til skolestart, første tur på sykkel og så videre. Det er noe å se fram til hver eneste dag. Vi elsker det! avslutter paret.

Du kan følge familien Gardner på Facebook, blogg og Instagram.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: