PrøverFølelser i prøveperiodenPsyiske problemer og skuffelse over å trenge assistert befruktning

Psyiske problemer og skuffelse over å trenge assistert befruktning

Av Babyverden 4256 Sist oppdatert 23.11.08
Hun sliter psykisk, og synes det er fryktelig vanskelig at gynekologen foreslår inseminasjon for å få drømmebarnet. De er ufrivillig barnløse, men ingen finner noen feil med noen av dem. Jordmor gir sine råd.

Spørsmål:

Hei. Jeg er en jente på 29 år. Har vært gift i over 6 år. For 2 år siden for første gang ble jeg gravid og hadde spontanabort.

Siden har vi prøvd å bli gravid uten å lykkes. Jeg slitter veldig mye psykisk og har mange ganger hatt tanker om å ta livet av meg. Gynekologen min foreslår inseminasjonsbehandling. Jeg og mannen min (32år) har snakket om det, men har ikke bestemt oss ennå. Vi er veldig usikre. Ingen av oss har noe sykdom eller noe mangel. Har tatt alle tester og prøver, alt er helt normal med oss. Bare har ikke svar.

Hvorfor får vi ikke det til? Vi hadde ønsket å få det til naturlig, men vi lykkes ikke. Hva skal vi gjøre?

Svar: 

Det er trist å høre at du har det så vanskelig. Jeg vil foreslå for deg at du søker hjelp for din psykiske helse. Det er ikke slik du skal ha det.

Dessverre er dere ikke alene om å oppleve at alt er normalt, men likevel klaffer det ikke.

Jeg kan ikke lese av ditt spørsmål om dere har forsøkt IVF. Jeg vil tro at vil være veien å gå før man eventuelt forsøker inseminasjon, i alle fall om det er med donorsæd.

Inseminasjon med din partners sæd er en helt annen problemstilling. Det kan være et veldig godt alternativ, en god måte å lykkes på og er vel nærmest som naturlig å regne?

Akupunkturbehandling kan også være noe å tenke på. Både i forkant og under en eventuell behandlingsform.

Ønsker dere lykke til!

Hilsen Monica

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: