FamilieKjærestetips for nybakte foreldre

Kjærestetips for nybakte foreldre

Ta vare på tosomheten også etter at dere har blitt tre. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Maren Eriksen 17097

Du trenger ikke engang å forlate huset for å ha en hyggelig date med din kjære. Og kanskje frister det heller ikke så mye å overlate den lille til andre ennå?

Dere er helt oppslukt av den lille, men trenger litt tid til hverandre også. Å komme seg ut på kino eller en bedre middag kan virke som en fjern tanke – babyen krever jo mat hver tredje time, og kanskje er verken du, babyen eller barnevakten klar for det heller.

Å ta vare på parforholdet er viktig – særlig nå som det blir lite tid til tosomhet. Da kan det være lurt å planlagge. Men husk at babyer ikke alltid er enige i planene – kanskje må de skyves litt på? Eller kanskje får dere besøk av den lille midt i daten.

1. Filmkveld
Selv om ikke kino er et aktuelt alternativ, kan dere jo godt kose dere med en god film hjemme. Skru av lyset og finn fram popcornet, så kan filmen begynne. Velg en film begge liker og kryp gjerne inn i armkroken til din kjære.

2. Spillkveld
Liker du å spille brettspill eller kortspill, men har latt det gå litt i glemmeboken i det siste? Børst støvet av spilleskene og kos dere! Er dere hekta på tv-spill kan dere jo kanskje spille ett sammen? En runde bowling eller to på wii’en eller bilspill på playstation kan jo være morsomt for begge to – også om du ikke er spesielt erfaren.

3. Treretters og levende lys-kveld
Er du så opptatt av den lille at du helt glemmer å spise, hiver i deg noe mens du triller tur eller bysser babyen på armen mens du prøver å få i deg middagsmaten? Det kan være deilig å vente til småen har sovnet for så å sette seg ned og nyte et deilig måltid iblant. Lag favorittmaten eller prøv en ny fristende oppskrift. Dekk til et pent bord, demp belysningen i rommet, tenn stearinlys og nyt maten sammen!

4. Musikk- og dansekveld
Glad i musikk? Hva med en kveld hvor dere lytter til musikk, bare sitter i sofaen og tramper takten og synger med, mimrer om en felles konsertopplevelse eller rett og slett hiver dere ut på dansegulvet hjemme i egen stue. Å danse tett sammen til favorittmusikken er kjempekoselig!

5. Spakveld
Når lå du sist i badekaret med tente stearinlys og bare nøt følelsen? Kanskje på tide med en spakveld? Har dere stort badekar, kan dere sitte oppi sammen. Ellers kan dere vaske hverandre eller massere føttene mens dere nyter hvert deres karbad. Hva med en hårkur, et fotbad, massasje eller ansiktsmaske? Å pleie seg selv og partneren gir både velvære og ny energi.

6. Fotballkveld
Har du en fotballinteressert mann? Mange av oss har det. Kanskje er du fotballinteressert selv? Hvis ikke, kan du likevel ha glede av en slik fotballkveld – og ikke minst vil han ha glede av at du interesserer deg. Dere velger selv hvor langt dere går i å sette dere inn i detaljer om favorittlaget, om dere har på hjemmelagets trøyer og hvor ivrige dere er. Kos dere med øl (gjerne alkoholfri om du ammer), brus, chips eller annet som ”hører med”. Husk å juble når riktig lag scorer! (Og husk - neste gang er det du som får velge tema.)

7. Mimrekveld
Husker du da dere møttes for første gang? Første kyss? Første ferie? Kryp sammen i sofaen og del detaljer fra da dere ble forelsket i hverandre. Kanskje finner dere tilbake til noe av den samme kriblingen dere kjente da? Se gjerne på bilder, bla i album, lytt til musikk fra den tiden og drøm dere tilbake. Del gjerne hva det var ved hverandre som fikk blodet til å bruse helt i begynnelsen.

8. Tv-serie-kveld
Å se tv-serier sammen er koselig. Men å kjøpe hele favorittserien og se flere episoder i slengen, eller hver kveld i en uke, kan også være gøy. Dere velger selv om dere vil se en helt ny serie eller sesong, eller for eksempel se hele ”Venner for livet” serien, ”Sex og singelliv”, ”Criminal Minds” eller noe helt annet. Bunkre dere opp i sofaen under et pledd med noe digg og kos dere!

9. Høytlesnings-/lydbok-kveld
Høres det hyggelig ut å lese en bok, novelle eller dikt for hverandre? Eller synes du det virker litt vel pompøst for deres vedkommende? Det trenger ikke å være så høykulturelt som det høres ut. Hva med å lese utdrag fra Harry Potter eller Ringenes Herre? Eller la dere gyse sammen over den siste krimromanen? Lydbøker er et godt alternativ om dere begge vil være lyttere.

10. Den gode samtalen-kveld
Handler alle samtaler om babyen eller daglige gjøremål? Ikke så rart. Det kan være deilig å sette av en kveld til å bare prate. Dere velger tema selv. Sjansen for at babyen blir nevnt en gang eller to er stor, men gjør det noe da? Demp lysene, tenn stearinlys, kryp sammen under et teppe og del tanker om alt mellom himmel og jord. Husk at å være en god samtalepartner betyr at du er god til å lytte også.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: