Nyheter- Skal jeg beholde barnet?

– Skal jeg beholde barnet?

Av Babyverden 344 Sist oppdatert 30.03.11

Hun er gravid med sin fraseparerte mann, på tross av at de brukte prevensjon. Skal hun beholde barnet? Skal hun få sitt fjerde barn med mannen hun ikke er sammen med?

Trebarnsmamma skriver:

Jeg er mamma til tre friske og flotte barn og hverdagen vår er relativt lett. Vi har gode rutiner og trives med vårt. Eneste skår i gleden er at pappaen og jeg ble separert for noen mndr siden, men som igjen har gjort at forholdet vårt faktisk har blitt bedre og dette er jo positivt.. De siste ukene har vi hatt det så fint sammen at det har ført til sex og til tross for at vi har brukt prevensjon så har jeg nå blitt gravid…

What to do? Jeg ønsker ikke abort, men tenker fryktelig mye på hva samfunnet rundt oss vil si dersom jeg nå beholder spiren og ikke er sammen med barnas far… Jeg elsker barn og er helt klar på at et barn til i familien vil være til stor glede. Jeg føler også at jeg har nok tid og ressurser til å ta meg av et fjerde barn. Skal jeg bare gi pokker i hva andre tror, mener og sier, eller er jeg uansvarlig og egoistisk som absolutt vil sette et barn til til verden?

 

Jordmor Ragna svarer:

Jeg kan godt forstå at du har mange store tanker og følelser akkurat nå. Det er aldri enkelt når naturen tar innersvingen på oss og vi plutselig er i en situasjon, hvor vi må ta stilling til veldig store spørsmål i livet.

Jeg tenker at det er kjempeviktig å bruke litt tid på denne store beslutningen. Snakk med barnefaren og bruk mennesker du har tillit til. Jeg vil også anbefale deg å kontakte Amathea. Det er en landsdekkende stiftelse som gir gratis veileding til kvinner og par som er uplanlagt gravide. Der kan du få hjelp til å sortere tankene dine og få støtte uansett hvilken beslutning du velger å ta. Du når Amathea på www.amathea.no eller telefon 81532005 hverdager mellom 08.00 og 20.00.

Ellers tror  jeg at det er viktig at du er ærlig med deg selv i denne prosessen. Du skal gjøre det som er mest riktig for deg og der du er i livet.

Vennlig hilsen jordmor Ragna. 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: