En uro over sengen er koselig og stemningsfullt for babyen å se på. Og det trenger verken være dyrt eller vanskelig å lage! Her får du oppskriften på hvordan du lager en helt personlig uro til ditt barn.
 

Sist oppdatert: 22. oktober 2010

Det er veldig kjekt å lage noe selv. Få til noe som kan glede andre! Denne uroen er like enkel som den er flott!

Dette trenger du:

En gren fra et tre!
Farger og pensel
Fiskesnor
Nøkkelringer
Stivt papir/papp, gjerne mønstret.
Bilder
Papirlim
(Lamineringspapir)
Stoff
Fyll/stopping
Nål
Tråd

1. Begynn med å male grenen i den fargen som passer best på barnets rom. Vi brukte hvit lakkfarge, men det går fint med spraymaling eller hoppymaling.

2. Velg et tema for uroen. Hva liker barnet ditt å se på? Bilder av deg, farmor eller Postman Pat? Kanskje en temaet høst eller jul? Finn bildene og print dem ut. Lim dem på stivt papir eller papp og klipp dem i fine former. Evt kan du laminere dem til slutt, så holder de seg finere. Lag hull øverst og nederst på bildet og tre i nøkkelringer.

3.  (Dette trinnet kan du droppe – går helt fint å lage uroen uten.) Sy en figur som skal sitte på grenen. På nettet finner du masse oppskrifter/mønstre du kan sy etter – også mønstre du kan laste ned gratis. Kanskje en figur som passer til temaet du har valgt? Fuglene på vår uro kommer fra www.spoolsewing.com/blog . Fest figuren til grenen med fiskesnøre.

4. Heng opp alle bildene rundt om på grenen. Har du ikke sydd en figur, kan du jo feste en liten kosebamse på grenen.

5. Heng opp uroen i taket. Husk å henge den i god avstand fra barnet og slik at den ikke kan rives ned. (Verken fiskesnøre eller bilder/nøkkelringer er noe for små barn!)

6. Vær stolt av deg selv! Du har laget noe helt spesielt, til ditt helt spesielle barn.

Kanskje du vil vise frem resultatet og inspirere andre småbarnsforeldre?

Hva synes du om artikkelen?