Hei. Jeg har en jente på 7mnd som gråter hver kveld når jeg legger henne. Det virker som hun kjemper i mot helt til hun sovner. Det pleier ikke å vare mer enn 10 min, men har fått høre av venner at det umulig kan være normalt. Det begynte da hun var omtrent 3 mnd da hun ikke fikk sove i stuen på dagtid og sov mindre på dagen. På natten så vel som om dagen er jeg rolig og ammer gjerne rett før jeg legger henne så hun skal være litt salig. Jeg legger henne ned og kysser på pannen og sier sov godt og går forsiktig ut. Jeg har prøvd alt fra skramling på kjøkkenet til å stikke hodet inn på rommet hvert femte minutt til å bare la henne gråte. Jeg fikk beskjed om at det kom til å gå over av seg selv når jeg lot henne være. Hva er det riktige å gjøre? Har lest og lett overalt.

Sist oppdatert: 31. august 2010

Hei! Jeg synes det høres ut som om du har gode leggerutiner. Det er viktig å ha faste rutiner før leggetid slik at barnet forstår at nå nærmer det seg legging. Forsøk som du gjør, å roe ned aktivitetene før kveldsmat. Ha en hyggelig atmosfære rundt kveldsmaten og kveldsstellet før du kanskje synger en liten vuggesang og sier godt natt. Når dette gjøres likt hver kveld forstår barnet at det skal legge seg. Det er også viktig å ikke ta henne inn i stuen igjen etter at hun er lagt på soverommet.
 
Dersom hun gråter veldig og det er gått mer enn 5 minutter, kan du evt. gå inn og si at hun må sove nå, stryke henne rolig på kinnet og si god natt igjen. Til slutt vil hun forstå at det ikke har noe for seg å gråte. La henne gjerne få ha en koseleke i sengen som hun liker å kose med. Det er ikke lurt å fylle sengen med mange leker. Synes at det høres ut som om du er på god vei til å få til gode leggerutiner. Det lønner seg med tålmodighet. Lykke til! Elin
 
Foto: (C)breeze09/Crestock
Hva synes du om artikkelen?