Det er ikke så ofte at våre fagpersoner får spørsmål fra menn, men denne gangen har helsesøster Elin svart på Davids spørsmål: Hvordan går man fram for å få en sønn?

Sist oppdatert: 23. oktober 2010

Spørsmål:

Det tar rundt 72 dager å produsere en sædcelle, og produksjonen skjer kontinuerlig. På denne måten kan du ikke spare opp et lager, eller gå tom for dem. Men venter du lenge, skal det tyde på at det er jentesædcellene som har overtaket.

Spørsmålet mitt er: Jeg er en mann, jeg har ventet med samleie i 15 dager fra første menstrasjonsdag. Vi ønsker å få en sønn. Er sannsynligheten større for å få en jente eller en gutt i min tilfelle, siden jeg har ventet så lenge med samleie(ingen utløsning)? Jeg tenker at jo lengere jeg venter, jo bedre sædkvalitet og sædmengde – og dermed er muligheten er større å får en sønn???? Kan du vennligst svare så fort du kan, for det haster.

Svar:

Hei! Meg bekjent har ikke intervallene mellom sædutløsning noen betydning for hvlket kjønn fosteret kommer til å bli. Sjansen er nokså lik 50/50. En sædcelle kan leve flere døgn som du sier. For at kvinnen skal bli befruktet må sædcellen treffe eggcellen under eggløsning for å bli befruktet. Eggløsning skjer vanligvis 14 dager før neste mensrtuasjons første dag.

Hilsen Elin

Les mer: Kinesisk fødselskart, som hevder å kunne fortelle barnets kjønn 

Les mer: Kjerringråd for å få gutt eller jente 

Still spørsmål til helsesøster Elin og se flere spørsmål og svar her 

Hva synes du om artikkelen?