Steinbukkbarnet ser ofte eldre ut enn det er. I motsetning til alle andre, blir de yngre med årene. De er viljesterke, men lager ikke baluba om de ikke får viljen sin med det samme. Steinbukkene nemlig tålmodige og jobber langsiktig, og ender som regel opp med å få det som de vil til slutt.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Fra ca. 22. desember til 20. januar
Kardinalt jordtegn.

FARGE: Grønn
TEMPERAMENT: Melankolsk (tunglynt, trist, uglad)
TYPE: Feminin og introvert (innadvendt)
UKEDAG: Lørdag

KJENTE PERSONER: Elvis Presley, Mao Zedong, Isac Newton, Simone de Beauvoir, Lasse Kjus, Martin Luther King, Richard Nixon, Arne Scheie, Mel Gibson, David Bowie, Benjamin Franklin

STIKKORD: Sies å være født gammel. Alvorlig,  streng, flittig, tålmodig, pliktoppfyllende, grundig, ansvarlig, seriøs, har tradisjonsfølelse. Kan være pessimistisk, tungsinnet, ubarmhjertig, følelseskald, manipulerende, uærlig og snobbete.

Steinbukken liker best å ha kontrollen, og gjør gjerne ting selv. Steinbukker er ansvarsfulle, opptatt av tradisjon og trygghet. De er også målrettede, og har utholdenhet og vilje til å gjennomføre det de har satt seg fore. Steinbukken er ikke noe flokkdyr, og har som regel kun noen få virkelig nære venner.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av krepsen kan steinbukken lære å bli bedre kjent med følelsene sine, og våge å vise sårbarhet og svakhet.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om steinbukkbarna:
Steinbukken er et jordtegn, og steinbukkbarna er av det mer alvorlige slaget. De er praktiske og realistiske, og klarer seg alltid bra. De vil gjerne være flinke, og stiller høye krav til seg selv i alt de gjør.

Steinbukkbarna er seriøse og ansvarsfulle allerede som små, og kan være ganske veslevoksne. Ganske ofte ser de også eldre ut enn hva de er. Trøsten er at de blir yngre med årene. Steinbukkbarn kan trives godt i lag med en eldre nabo, som de kan snakke og diskutere med.

Steinbukken trenger mye positiv feedback. De kan være veldig kritiske mot seg selv. De kan også være nokså fordømmende.

Steinbukkbarna liker ikke forandringer, og trenger trygghet. Som foreldre til et steinbukkbarn kan man la dem være med hjemme og kanskje ta en del av ansvaret – det trives de med.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSkytten
Neste artikkel10 kjappe: Ultralyd
DEL