NavnGuttenavnBjørgvin

Bjørgvin

Bjørgvin

Bjørgvin

Bjørgvin er et norsk navn som passer godt inn i navnetrendene nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 82 Sist oppdatert 22.04.22
Bjørgvin er laget i Norge på 1880-tallet, av deler som finnes i gamle nordiske navn. Bjørg betyr berging og beskyttelse. Vin betyr venn. Bjørgvin er også et gammelt navn for byen Bergen, og navn på dagens Bjørgvin bispedømme. Der betyr Bjørg- berg og klippe, og vin betyr der eng og gård. Bjørgvin er dessuten etternavn. Det kan være hentet fra det gamle bynavnet.

Så populært er Bjørgvin:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Bjørgvin i Norge og andre land:

Bjørgvin er brukt som fornavn for gutter siden 1885. Navnet ble mest brukt fram til rundt 1920. Med den første navneloven fra 1923 ble etternavn forbudt som fornavn. Siden Bjørgvin var i bruk som etternavn, ble det stoppet som fornavn for nyfødte. Navnet står i listene for forbudte fornavn i 1950 og 1970. På grunn av fornavnsbruk før forbudet, er det igjen tillatt fra rundt år 2000.

Den 01.01.2022 var det 13 gutter/menn med Bjørgvin som første eller eneste fornavn. I alt 4 hadde på samme tid Bjørgvin som etternavn.

Derfor fungerer Bjørgvin godt nå:

Bjørgvin kan bli brukt fordi det har deler som finnes i nordiske navn fra middelalderen. På den måten minner det om gamle nordiske namn.

Slik uttales Bjørgvin

BJØRG-vin

Navn i samme sjanger som Bjørgvin

Aamund, Abigael, Bjønn, Dagbjørn, Halbjørn, Hildebjørg, Ingvi, Jhoanne, Jonnie, Jørun, Karianna, Kristbjørg, Kristianne, Lilianne, Maigunn, Minnah, Ninnie, Olinn, Rogvi, Rohnny, Savanna, Siriann, Steinunn, Susannah, Synnøv, Tonni, Trinelise, Tryggvi, Vilbjørn, Webjørn, Yngvi

Du kjenner Bjørgvin fra:

Bjørgvin er et gammelt navn for byen Bergen, Bjørgvin bispedømme, ishockeyspiller Björgvin Páll Gústavsson, sanger Björgvin Halldórsson, komponist Björgvin Guðmundsson, skuespillere Björgvin Franz Gíslason og Björgvin Arnarson, forfatter Björgvin Benediktsson

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: