Kanelka

Kanelka

Kanelka

Synes du Cornelia/Kornelia er for vanlig og er på jakt etter et sjeldent navn i samme sjanger? Hva med å velge Kanelka? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 187 Sist oppdatert 30.05.22
Kanelka er en av flere opphavlig kjæleformer laget av jentenavn som Kanele og Kanela. Dette er varianter av Kornelia, som er jenteform av Kornelius. Kornelius er et latinsk guttenavn som betyr horn. Kanelka, Kanelken og Kanelke er særlig brukt i Norge. De er laget ut fra tysk og nederlandsk navneskikk, der endingen -ke blir brukt for å lage kjælenavn, og den betyr liten.

Så populært er Kanelka:

Bruk av navnet Kanelka i Norge og andre land:

Kanelka, og varianter ble særlig brukt som kjælenavn i Norge på 1700-tallet, men også litt på 1800-tallet. Navnet kan i mange av tilfellene, eller kanskje alle, ha vært brukt til daglig for jenter/kvinner med Kornelia eller lignende som offisielt navn.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Kanelka som første eller eneste fornavn i Norge, og det samme for Kanelke og Kanelken.

Derfor fungerer Kanelka godt nå:

Kanelka kan bli brukt fordi det har tradisjon, som for det meste eller for alle har vært uoffisiell bruk. Likheten med ordet kanel kan kanskje gjøre at noen er forsiktige med å velge navnet.

Varianter av Kanelka:

Kanela, Kanele, Kanelka, Kanelke, Kanelsje, Kanilke, Kankelken, Konelken, Kornelia, Kornelke, Kornilske

Slik uttales Kanelka

ka-NELL-ke

Navn i samme sjanger som Kanelka

Aimar, Alenka, Alm, Angelicka, Anikka, Annebjørg, Annike, Arnika, Arvin, Bekka, Danika, Dinka, Eirika, Elka, Eunika, Eurika, Fransiska, Frederika, Haakan, Helchen, Henrikka, Hilarius, Ignatia, Janika, Jesika, Kaci, Kaiza, Kalman, Nele, Pontius, Sakari, Vilfred, Welmika, Wilken

Guttevariant(er) av Kanelka:

Cornelius, Kaneles, Kornelius

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: