Kanelke

Kanelke

Kanelke

Kanelke kan være en fin måte å kalle opp etter en Kornelia/Cornelia eller Kornelius/Cornelius i slekten på. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 59 Sist oppdatert 31.05.22
Kanelke er en av flere opphavlig kjæleformer laget av jentenavn som Kanele og Kanela. Dette er varianter av Kornelia, som er jenteform av Kornelius. Kornelius er et latinsk guttenavn som betyr horn. Kanelke, Kanelken og Kanelka er særlig brukt i Norge. De er laget ut fra tysk og nederlandsk navneskikk, der endingen -ke blir brukt for å lage kjælenavn, og den betyr liten.

Så populært er Kanelke:

Bruk av navnet Kanelke i Norge og andre land:

Kanelke, og varianter ble særlig brukt som kjælenavn i Norge på 1700-tallet, men også litt på 1800-tallet. Navnet kan i mange av tilfellene, eller kanskje alle, ha vært brukt til daglig for kvinner med Kornelia eller lignende som offisielt navn.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen med Kanelke som første eller eneste fornavn, og det samme for Kanelka og Kanelken.

Derfor fungerer Kanelke godt nå:

Kanelke kan bli brukt fordi det har tradisjon, som for det meste eller for alle har vært uoffisiell bruk. Likheten med ordet kanel kan kanskje gjøre at noen er forsiktige med å velge navnet.

Varianter av Kanelke:

Kanela, Kanele, Kanelka, Kanelsje, Kankelken, Konelken, Kornelia, Kornelke, Kornilske

Slik uttales Kanelke

ka-NELL-ke

Navn i samme sjanger som Kanelke

Hedevine, Kariane, Karijanne, Karitha, Karlotta, Karny, Karolius, Kartika, Kathea, Katiana, Katrien, Katti, Kattia, Katty, Kavina, Kaysa, Kazi, Ludwika, Lukass, Lyka, Mikaella, Mikala, Monicka, Nikka, Rikarda, Ronika, Sakari, Sickan, Skala, Tanika, Thevika, Veranika

Guttevariant(er) av Kanelke:

Cornelius, Kaneles, Kornelius

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: