Heino

Heino

Heino

Heino passer godt inn i trenden med å velge navn som slutter på o nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 178 Sist oppdatert 07.06.22
Heino er både finsk og tysk kortform av det tyske Heinrich. Heinrich tilsvarer Henrik på norsk. Den første delen av navnet, Hen, kommer fra ord som har med hjem/gård eller innhegning å gjøre. Det siste i navnet -rik, er det samme som ordet rik. Heino er også etternavn. Det er mest sannsynlig fornavnet som har blitt til etternavn for etterkommere i Tyskland for noen hundre år siden. Det tilsvarer bruken av sen-navn i Norge, slik som Henriksen.

Så populært er Heino:

11 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Heino i Norge og andre land:

Heino er kjent i Norge siden 1600-tallet, først for tyske innvandrere, og fra 1700-tallet også for barn født i Norge. Navnet har også kommet med innvandring fra Finland siden 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 5 menn i Norge som het Heino.

Den 01.01.2022 var det 11 gutter/menn med Heino som første eller eneste fornavn. Det var på samme tid også 11 med Heino som etternavn.

Derfor fungerer Heino godt nå:

Heino kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge. Navnet ender på -o, som er i ferd med å bli mer populært i guttenavn i Norge ut over 2000-tallet, som Theo, Leo, Matheo, Hugo, Viggo og Mio.

Varianter av Heino:

Heaika, Heikki, Heiko, Hein, Heine, Heinrich, Hendrik, Henrik, Herkus

Slik uttales Heino

HÆJ-no og HEJ-no på norsk

HEI-nå på blant annet tysk og finsk

Navn i samme sjanger som Heino

Adelino, Arend, Aurel, Benno, Emund, Erhard, Gabi, Gero, Gisela, Gitta, Hedy, Heida, Heikki, Hekla, Helbjørg, Henrike, Herta, Hertha, Hilbert, Horst, Hubertus, Ib, Jutta, Mariele, Marlies, Norolf, Ovin, Pihla, Rutt, Seppo, Taavi, Ute, Valeska, Veiko, Veit, Waltraud

Du kjenner Heino fra:

Sanger Heino (Heinz Georg Kramm), komiker og programleder Heino Hansen, skuespiller Heino Ferch, filmprodusent Heino Deckert, komponister Heino Eller, Heino Jürisalu og Heino Gaze, koreograf Heino Aassalu, basketballspiller Heino Enden, maler Heino Jaeger

Jentevariant(er) av Heino:

Heike, Henne, Henny, Henrikka, Henrikke, Rikke

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: