Gersjom

Gersjom

Gersjom

Gersjom er et bibelsk navn.
Av Babyverden 237 Sist oppdatert 03.08.22
Gersjom er et hebraisk navn i Bibelen, først brukt om Moses sin første sønn. Navnet blir forklart på to måter, som begge uttrykker at Moses (faren) var midlertidig i et fremmed område (land). I Bibelen blir det forklart som at han som var midlertidig i et annet land. Den betydningen blir av andre forklart med at ger betyr å være midlertidig på et fremmed sted, og at sjom (opphavlig sam) betyr der. Navnet kan også komme fra et ord som betyr han reiste ut, som i dette tilfellet vil blir forstått som: jeg var i eksil hjemmefra (oppholdt seg borte).

Så populært er Gersjom:

Bruk av navnet Gersjom i Norge og andre land:

Navnet i formene Gersom og Jersom, men ikke Gersjom, er brukt i Norge på 1600- og 1700-tallet, først og fremst i Eiker og Modum, i Buskerud.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Gersjom som første eller eneste fornavn, heller ikke Gersom og Jersom er særlig i bruk.

Derfor fungerer Gersjom godt nå:

Gersjom kan bli brukt med inspirasjon fra Bibelen, fra andre land, eller fra litt lokal tradisjon. R og m er godt likte lyder i navn.

Varianter av Gersjom:

Gerchom, Gershom, Gersjon, Gersom, Gjersom, Jersom

Slik uttales Gersjom

GER-schåm, på flere europeiske språk

JÆR-som eller JÆR-såm, som eldre norsk uttale

Navn i samme sjanger som Gersjom

Adiel, Ahed, Ariah, Artjoms, Baruch, Berenice, Berenike, Bridger, Daha, Eeva, Emersyn, Eunice, Farwah, Gregert, Iylah, Joma, Leanah, Made, Mahesh, Manasse, Mayah, Niahm, Njomza, Persephone, Rebekah, Sabias, Sahrish, Sakarja, Shahina, Sjoerd, Tahereh, Wegger

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Navnetoppen i Finland 2023

Vi gjør oppmerksom på at dvv.fi, tilsvarende vårt ssb.no, ikke offentliggjør navnetoppen for hele befolkningen, men deler den i finskspråklig, svenskspråklig og andre morsmål...