Jersom er en norsk variant av Gersjom. Gersjom er et hebraisk navn i Bibelen, først brukt om Moses sin første sønn. Navnet blir forklart på to måter, som begge uttrykker at Moses (faren) var midlertidig i et fremmed område (land). I Bibelen blir det forklart som at han som var midlertidig i et annet land. Den betydningen blir av andre forklart med at ger betyr å være midlertidig på et fremmed sted, og at sjom (opphavlig sam) betyr der. Navnet kan også komme fra et ord som betyr han reiste ut, som i dette tilfellet vil blir forstått som: jeg var i eksil hjemmefra (oppholdt seg borte).

Så populært er Jersom:

Bruk av navnet Jersom i Norge og andre land:

Navnet i formene Jersom og Gersom, men ikke Gersjom, er brukt i Norge på 1600- og 1700-tallet, først og fremst i Eiker og Modum, i Buskerud.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Jersom som første eller eneste fornavn, og det samme for Gersom og Gersjom.

Derfor fungerer Jersom godt nå:

Jersom kan bli brukt fordi det har litt gammel tradisjon i Norge, særlig som muntlig form av Gersjom. R og m er godt likte lyder i navn.

Varianter av Jersom:

Gerchom, Gershom, Gersjom, Gersjon, Gersom, Gjersom

Slik uttales Jersom

JÆR-som og JÆR-såm

Navn i samme sjanger som Jersom

Bjørnstjern, Boje, Cilje, Engjell, Gjertin, Gjest, Hjertrud, Ingejerd, Jed, Jemimah, Jemina, Jenesis, Jenfrid, Jeni, Jenna, Jenø, Jerico, Jesaja, Jesiah, Jessi, Jesusa, Mikjel, Selje, Solome, Targjerd, Terjei, Thilje, Thommas, Thorje, Tomina, Tommen, Tomy, Torkjel, Viljen

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJoela
Neste artikkelJael
DEL