Ein er trolig ikke i bruk som navn i Norge, men kan komme i bruk. På norsk kan det helst oppfattes som ordet og navnedelen ein, som begge betyr en. I navn fra middelalderen regner en også med betydningene enestående/alene. I navn er ein først og fremst kjent i Einar, men finnes også i Einvald, Eindride, Eiliv og Eirik (og Erik) fra middelalderen. Ein har også blitt brukt til å lage navn fra 1800-tallet og senere, som Einfrid (som kanskje også er gammelt), Einrun, Einhild og flere. Ein finnes som jentenavn i Sverige, men kan ha annet opphav.

Sist oppdatert: 6. desember 2021

Så populært er Ein:

Bruk av navnet Ein i Norge og andre land:

Ein har trolig ikke vært brukt i Norge, bortsett fra figuren Ein julekalenderen «Stjernestøv» sendt hos NRK i desember 2020.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Ein som første eller eneste fornavn, for begge kjønn, og det samme for En.

I Sverige var det den 31.12.2020 i alt 3 jenter/kvinner med Ein som fornavn. Der var det 25 kvinner og 15 menn med navnet En.

Derfor fungerer Ein godt nå:

Ein kan bli brukt fordi det er et norsk ord og finnes som deler av gamle norske fornavn. Navnet har godt med vokaler og den godt likte stemte konsonanten n. Bruken av navnet kan også bli inspirert fra figuren Ein i julekalenderen «Stjernestøv» sendt hos NRK i desember 2020.

Varianter av Ein:

Eina, En

Slik uttales Ein

ÆJN

EJN, særlig i Midt-Norge og nordover

Navn i samme sjanger som Ein

Adalsteinn, Adelein, Bergsveinn, Dagveig, Eia, Eialin, Eidur, Eidy, Eiel, Eilei, Eilinn, Eiman, Eimar, Einius, Einrun, Einvald, Eirek, Eirene, Eirid, Eirika, Eirny, Eivi, Eysteinn, Freid, Geira, Geirtrud, Gudleiv, Heidun, Heini, Hilveig, Hreidar, Hreinn, Ingleiv, Joleiv

Du kjenner Ein fra:

Karakteren Ein i julekalenderen «Stjernestøv»

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAdama
Neste artikkelLobelia
DEL