Aubriella blir brukt blant annet på engelsk. Det er en variant av det franske jentenavnet Aubrielle. En eldre fransk jenteform er Aubéri. Det har rundt år 2000 fått endingen -elle etter mønster fra mange franske navneformer, som Gabrielle, slik at det ble Aubrielle. Det franske navnene har bakgrunn i det tyske guttenavnet Albaric. Alb vil si alv, som er overnaturlig vesen. Delen -ric, betyr mektig. Delene er også kjent som alv og alf i gamle nordiske navn, og som -rik i både gamle nordiske og tyske navn i Norge (Eirik og Henrik).

Sist oppdatert: 8. juni 2021

Så populært er Aubriella:

I 2020 var Aubriella på 847. plass i Topp 1000 jentenavn USA 2020.

Bruk av navnet Aubriella i Norge og andre land:

Aubriella har neppe vært brukt i Norge, og det var under 4 eller ingen med navnet her den 01.01.2021.

Bruken av Aubriella er svært ny i andre land, trolig fra rundt år 2000.

I USA kom Aubriella inn blant de tusen vanligste jentenavnene fra 2014, og var på 847. plass for fødte i 2020, og den nære varianten Aubrielle på 791. plass. Aubrey var helt oppe på 56. plass, Aubree på 156. og Aubrie på 750. plass.

Derfor fungerer Aubriella godt nå:

Bruk av Aubriella kan bli inspirert gjennom medier. Navnet har bare stemte lyder, godt med vokaler og de mye brukte konsonantene r og l. B er også i ferd med å bli mer brukt i jentenavn i tiden etter 2015. Aubriella har har to vokaler inntil hverandre, som ie, mens au blir uttalt i ett som en diftong.

Varianter av Aubriella:

Aubree, Aubrey, Aubrie, Aubrielle, Briella, Brielle

Slik uttales Aubriella

å-bri-ELL-a, på norsk

å-bri-ELL-ø, på engelsek

Navn i samme sjanger som Aubriella

Alexie, Axton, Beckham, Bobbie, Bowie, Chase, Dakota, Danie, Delaney, Dixie, Effie, Ernie, Euphrasie, Gerardo, Graziella, Harriett, Janessa, Jett, Kennie, Kyrie, Lilah, Lilie, Linnie, Lonnie, Madilyn, Paisley, Pixie, Ricco, Ritchell, Seven, Sloane, Vickie, Whitley, Zacharia, Zayne

Guttevariant(er) av Aubriella:

Albéric, Aubrey, Aubry

Relaterte lister:

Topp 1000 jentenavn USA 2020
Topp 1000 jentenavn USA 2019
Topp 1000 jentenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAubrielle
Neste artikkelBriella
DEL