KoronavirusetAlt blir bra!

Alt blir bra!

Sander (10 år) har deltatt. Blir du også med? Illustrasjonsfoto: Maren Eriksen
Av Babyverden 9517 Sist oppdatert 17.03.20
I disse koronatider er det viktig for små og store å huske på at dette kommer til å gå over. Alt vil gå bra. Hverdagen blir normal igjen til slutt. I mellomtiden oppfordres dere til å tegne – både små og store – og oppmuntre hverandre til å tenke positivt. Bli med på #altblirbra du også!

Det var i Italia det startet. Tegningene av regnbue med skriften «Andrà tutto bene!» – på norsk «Alt blir bra» og #jegblirhjemme. Midt oppi nyhetsstrømmen om nye smittede, alvorlig syke og døde var det behov for litt oppmuntring og fokus på hvor viktig det er at alle overholder anmodningen om å holde seg hjemme. Barn og voksne satte seg ned og tegnet regnbuer som symbol på håp, skrev på teksten og hashtaggen, hang den opp i vinduer, delte i sosiale medier og prøvde å oppmuntre hverandre til å huske på at selv om det er tøft nå, så kommer det til å gå over.

Dette er noe mange i Norge også ønsker å delta i. Mandag 15. mars hev Babyverden seg på, og vi oppfordrer deg også til å bli med. Det er bare positive sider ved å delta. Barna får noe å finne på – å lage flotte regnbuetegninger. Man får noe koselig og viktig å dele i sosiale medier, ikke minst til dem som føler seg alene og bekymret. Og man hjelper små og store til å bevare optimismen.

Oppskriften er enkel:

1. Tegn en regnbue og skriv gjerne «Alt blir bra!» over.
2. Del den. Ta bilde og legg ut i sosiale medier med #altblirbra og #jegblirhjemme, heng den i vinduet, på postkassen, vis den fram på Skype eller FaceTime til slekt og venner eller pynt med den hjemme hos dere selv.
3. Snakk om hva den betyr. Hvorfor vi tegner regnbue. Hvorfor det er viktig å holde oss hjemme for å beskytte de mest sårbare for koronaviruset. Om hvordan hverdagen er annerledes nå, men at vi nok skal klare oss. Og ikke minst om at det faktisk kommer til å gå over. Verden kommer til å bli normal. Alt blir bra.

Både små og store kan tegne. Faktisk kan det være en ganske fin syssel på spesielle dager. Det er også lov til å male, sy eller på andre måter lage regnbuer. Kanskje tegne med kritt på terrassen? Lage av modell-leire eller trolldeig? Regnbuer er trendy og passer inn på barnerom, i vinduer eller hvor det måtte være. Litt oppmuntring skader ingen.

Dere som har babyer kan kanskje tegne på vegne av familien og poste bilde av babyen med tegningen – og i framtiden fortelle at de også var med da landet stod samlet i håpet. Eldre barn vil nok være stolt av å ha bidratt.

Så tar dere utfordringen og blir med?

Følg gjerne med på #altblirbra og #jegblirhjemme på Instagram og andre sosiale medier.

Her er noen bilder til inspirasjon:


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: