JulekalenderSingSang

SingSang

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 3147 Sist oppdatert 07.11.17
Lær 24 julesanger til jul med flotte sangkort!

Pris: 299,-

Aldersgruppe: 

Førsteinntrykket:

Vi kjenner SingSang-konseptet fra før. For de som ikke gjør det – er det kort i kraftig kartong med en sangtekst på. Dette er en julekalender-versjon som inneholder 24 julesanger, samt seks aktivitetskort. Kortene kan tas ut av esken ett og ett, eller pakkes inn.

Mange av julesangene kjenner de fleste til, men ikke nødvendigvis alle. Kanskje kan det være lurt å finne sangen og høre den før barnet får kortet i kalenderen? Eller vil dere sammen lære sangene? Uansett en hyggelig førjulsaktivitet.

Aktivitetskortene er for eksempel pepperkaker, hvor du får oppskrift slik at dere kan bake sammen.

Vi tror denne fenger mest for de minste (og de voksne). Et hyggelig pluss er at kortene kan fungere som kalender flere år og/eller til flere barn. De blir ikke «brukt opp» på samme måte som mange andre kalendere.

De voksnes vurdering:

Hyggelig kalender som oppfordrer til kos. Vi var ikke helt støe på alle sangene, så som sagt over er det lurt å øve litt (eller jukse litt). Det er ekstra kort med aktiviteter, og disse kan være hyggelige å fordele i lukene også – for eksempel i helgene. Kalenderen krever at man liker å synge (eller synes det er greit å finne sangene på strømmetjeneste eller ligenende), og at barnet liker det. Fin måte å lære julesangene på.

Barnas vurdering: 

Litt forvirring blant barna som har hatt julekalender før. Hva skulle åpnes, og hvordan skulle man leke med denne?

– Vi kan jo ikke lese! fremhevet Jenny (5 år), og det er jo et poeng. Kalenderkortene er nok mest myntet på foreldre som skal synge med.

– Hva skal vi gjøre med disse? ville Johanna (4 år) vite.

– Ingenting, svarte Silje (3 år)

Med litt drahjelp fra de voksne, fant vi sanggleden. Og etter en stund sang alle med på "på låven sitter nissen". Etter å ha vært sint nisse og hoppet, var stemningen veldig god.

– Denne var kjempegøy! sa Jenny.

Konklusjon: 

En hyggelig kalender som kan gi koselige morgen- eller kveldsstunder med julesanger. Bruker man aktivitetskortene også kan det bli riktig hyggelig. Men dette er kalenderen som krever mest av foreldrene. Hvor du legger listen blir opp til deg. Barna får ikke noe å leke med, så det kan være verdt å nevne.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: