Brio

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 5261 Sist oppdatert 10.11.17
Ny av året, og fin til små lokførere som ønsker tilbehør til togbanen sin.

Pris: 369,-

Aldersgruppe: 3+

Førsteinntrykket: Så koselig med en nykommer innen julekalendere! Brio-leker er solide, og en stor hit blant mange små. Men det første som slår oss er at esken er utrolig lett! Inneholder kalenderen i det hele tatt noe av tre? Framsiden viser noen figurer, men til denne prisen håper vi at det er mer oppi enn det vi umiddelbart kan se. Ser ut til å være litt tilbehør til de som allerede har Brio togbane, for her må du trolig se langt etter nye skinner.

Kalenderen har en framside som kan legges ned, slik at du får en scene som innholdet i lukene kan settes på. Vær derfor forsiktig når du åpner kalenderen.

Joda, Brio er mer enn bare togbane, men dette ser ut til å være en tilbehørspakke til barn som allerede eier togbane. Her er det småting som kan settes ved siden av – hest, hund, konduktør og trær. Vi antar at noen av lukene vil fenge mer enn andre – for det vil vel være mer stas å få en bil enn et skilt? Ser likevel ut til å være av bedre kvalitet enn mange andre lekekalendere, så vi er spente.

De voksnes vurdering:

Vi ble både positivt og negativt overrasket. Positivt fordi det faktisk var fine kvalitetsleker i kalenderen, og negativt fordi mengden leker vi endte opp med til slutt var påfallende liten. Det er mange luker med ganske kjedelig innhold. Dessuten er kalenderen testens vanskeligste å åpne. Når man har fått opp lukene er innholdet godt festet i plast – med bånd rundt. Det var bare såvidt vi vokse klarte å fiske ut innholdet uten å ødelegge kalenderen, og ingen av barna klarte det selv. Likevel kanskje grei hvis det er første gangen barnet skal ha lekekalender, og det allerede har togbane som kan lekes med mens man venter på mer innhold fra kalenderen.

Barnas vurdering:

– Denne var hard å få opp! Theodor (5 år) sliter med å åpne luker og fiske ut innholdet.

– Jeg klarer ikke. Kan noen hjelpe meg? spør Silje (3 år).

Entusiasmen for lekene er imiderltid stor.

– Den dyrebare lasten! (Theodor)

– Jeg fikk en motorsag! (Jenny, 5 år)

– En flamme! (Theodor)

– Jeg fikk en hund. Voff! (Felix, 4 år)

Theodor leker at det meste – inkludert julenissen – brenner, og alle ler. Jenny leker med hesten. Silje og Sander (snart 3 år) sitter og ser på. Selv om denne kalenderen passer bedre for de yngste enn mange av de andre i testen, var det påfallende hvor uinteresserte de var. Kanskje skyldtes det at de eldre barna tok de lekene som oppfordret mest til lek?

Konklusjon:

Bare rundt en fjerdedel av lukene er egentlig veldig spennende. Det vil bety at det kan bli ganske ulike reaksjoner når kalenderen åpnes de ulike dagene i desember. Veldig mange kalendere sparer det mest spennende til slutt, men da tar det også lang tid før man endelig får noe spesielt å leke med. Her er det noen ganske kjedelige luker (kransen, for eksempel). Vi liker at det er kvalitetsleker i kalenderen, men kunne kanskje vært villige til å betale noe mer for mer innhold. Det blir litt puslete.

Brio_julekalender2017_innhold
Ingen togskinner til Brio-samlingen i julekalenderen, men en del tilbehør til de som allerede har litt.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: