JulekalenderMummi (Mumin)

Mummi (Mumin)

Av Babyverden 2857 Sist oppdatert 30.10.18
Kjekke leker, men vet barna hvem Mummitrollet er?

Pris: 279,-

Aldersgruppe: 3-8 år

Førsteinntrykket: 

En kalender som er ny for oss, men med kjente og kjære figurer. Formatet skiller seg fra de fleste andre kalendrene ved at den er sekskantet. Den har dessuten den utbrettbare scenen barnet kan bruke til å leke med innholdet i kalenderen på baksiden.

Det ser ut til at kalenderen inneholder mange figurer og lite tilbehør. Dessuten ser innholdet ut til å tåle litt. Det er litt kvalitet over innholdet i denne, tror vi.

Barnet vil sitte igjen med en samling av alle de kjente figurene fra Mummi-universet.

De voksnes vurdering:

Vi ble litt overrasket over at barna ikke kjente til Mummitrollet. Riktignok lekte barna fint med innholdet likevel. Lekene er ikke bittesmå, og det er gøy med mange figurer. I første luke får barnet Mummitrollet, og på julaften en stor båt.

Lukene er ok å åpne, men det er ikke så lett å få ut innholdet. Barna må ha hjelp av en voksen, som igjen må ha hjelp av en annen voksen med lengre negler, for å fiske ut lekene. Pappen gir etter, og plasten er myk – da blir det vanskelig å lirke tingene ut. En fordel er at lekene ikke er pakket inn i plast.

Barnas vurdering:

Vi spurte barna på forhånd om de visste hva Mummi var.

– De er onde, sier Fredrik (5 år)

– Og hvite, legger Sunniva (5 år) til.

Det viser seg at de teker på mumier, ikke Mummitrollet. For Mummitrollet har de ikke noe forhold til. Det vil si, når vi viser bilde så kjenner Sunniva figuren igjen.

– Det er sånn vi har kopp av, sier hun.

Ungene prøver å dytte inn lukene, og klarer ikke å hente ut lekene. Men når de er fisket ut, leker de fint. Erik (3 år) og Emilia (3 år) er først i sving, og snart er det mange herlige stemmer til de ulike figurene. At de ikke aner hva figurene heter, spiller ingen rolle.

– Kanskje jeg får en babystol i denne luken, undrer Emilia.

Mikkel (4 år) blir sittende ekstra lenge og leke med denne kalenderen.

Mummitrollet var jo hverken pakket inn i bandasje eller skummelt. Selv om ikke barna var kjent med historien, ga kalenderen et lite univers av figurer som de kunne leke med.

Konklusjon:

Hvis det er et poeng at barnet skal kjenne igjen figurene, er det lurt å forsikre seg om at det faktisk kjenner til Mummitrollet. Men de små figurene kom fort til liv til tross for manglende bakgrunnskunnskap. Innholdet er av grei kvalitet, men den er kanskje noe forglemmelig. Helt kurant valg likevel.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: