24 småbøker med enkle historier, oppgaver, klistremerker og oppskrifter.

Sist oppdatert: 13. november 2017

Pris: 199,-

Aldersgruppe: 3+

Førsteinntrykket:

En kalender med 24 småbøker – tilsynelatende med Fantorangen-tema. Treffer vi igjen kjente og kjære barne-tv-figurer i bøkene? Litt simpel innpakning på selve bøkene, mens kalenderen ser ut til å tåle en trøkk. Vi tittet litt på en bok, og det er snakk om små papirbøker som ikke tåler all verdens. Boken vi åpnet inneholdt teksten til en julesang, men illustrasjonene så ikke særlig julete ut. Stort pluss fordi den oppfordrer til lesing, synging og dansing med barnet, men det spørs om bøkene varer helt til neste år.

De voksnes vurdering:

Vi ble positivt overrasket. Her er det en grei miks av korte bøker om situasjoner de fleste barn vil kjenne igjen. Fantorangen og vennene hans er hovedpersonene i alle, og sørger for gjenkjenning. Fint for barn som ikke har så lang tålmodighet – bøkene har ikke så mange sider, og språket er enkelt. Noen av bøkene har også tema som former og bokstaver, og kan være kjekke for barn som skal begynne på skolen. Hyggelig at det er litt oppskrifter og til-og-fra-lapper, men her må de voksne ta regien så de ikke havner på seng, gulv eller andre steder. Kalenderen må være foreldrestyrt av flere grunner – også fordi bøkene er vanskelige å få ut av og opp i kalenderen.

Barnas vurdering:

– Kan du lese denne for meg? Jenny (5 år) kunne gjerne lytte til flere bøker etter hverandre.

Barna likte å lytte til bøkene, og lo godt av alle sjøbanan-referansene. Men de ville ha mer. Én bok var litt lite. Felix (4 år) mistet fort interessen.

Konklusjon:

Bøkene er nok litt i korteste laget. Men det er kanskje greit på travle morgener før barnehage? Fin bok-kalender for de minste, men de eldste barnehagebarna ville nok likt mer tekst.


Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBrio
Neste artikkelDisney – Fra alle oss til alle dere!
DEL