JulekalenderDisney – Fra alle oss til alle dere!

Disney – Fra alle oss til alle dere!

Av Maren Eriksen og Janet Molde Hollund 6211 Sist oppdatert 13.11.17
Julekalender med 24 små Disney-bøker.

Pris: 299,-

Aldersgruppe: 3-6 år

Førsteinntrykket:

En stor kalender som tar plass! Vi voksne mimrer umiddelbart tilbake til Disneys julekavalkader på tv, og julestemningen er på plass. Her er det én bok for hver dag.

Bøkene er litt vanskelige å få inn og ut av lukene. Vi snek ut den første boken i kalenderen – Mikke Mus flyr juleposten. Kjekt med juletema, og boken ser ut til å tåle litt. Virker til å være noe bedre kvalitet enn Fantorangen (den er noe dyrere også).

De voksnes vurdering:

En fin og koselig kalender som passer godt på sengekanten for litt større barnehagebarn. Krever litt av foreldrene, for dette er ikke bøker som barn under skolealder (og gjerne litt opp i skolealder) klarer å lese selv.

En fin introduksjon til Disney-universet, med bøker om alt fra Dumbo til Innsiden ut, Toy Story or Mikke Mus. Morsom også for de som allerede er Disney-fans og kan gjenkjenne historier. Mange av bøkene er uten juletema og kan fungere hele året i boksamlingen, eller man kan pakke kalenderen bort og spare til ny runde neste år (det eneste man trenger å gjøre da er å pakke bøkene inn igjen).

Bøkene har ganske mye tekst, så det tar litt tid å lese. Greit å vite hvis barnet skal åpne kalenderen på morgenen. Kanskje passer den egentlig best på sengekanten om kvelden?

Ett lite trekk var feil i trykken på en bok (Nemo) som gjorde den uleselig.

Passer nok til litt eldre barn enn den andre bok-kalenderen i testen, Fantorangen.

Barnas vurdering: 

En av de siste kalendrene vi åpnet, så barna begynte å bli slitne. Da passet det godt å bli lest for. De fleste barna kjente igjen figurer på og i bøkene, men graden av entusiasme varierte.

– Seriøst? Johanna (4 år) ville heller leke, men hadde ørene på stilk likevel.

– Hæ? Prinsesser? Felix (4 år) kunne styre seg for enkelte av bøkene. Men med 24 bøker å velge mellom må man kanskje regne med at ikke alle fenger like mye?

Theodor (5 år) satt og leste for Silje (3 år). Stemningen ble rolig og koselig. Og det er vel nettopp det som er meningen med bok-kalendere?

Konklusjon: 

En koselig julekalender som passer godt for (foreldre og) barn som liker Disney. Hyggelig å ha lesestunder hver dag sammen. En fin introduksjon til Disney-universet og alle de fine historiene der. Men man må regne med at ikke alle bøkene fenger like mye.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: