Høst10 hyggelige høstaktiviteter

10 hyggelige høstaktiviteter

Illustrasjonsfoto: iStock
Av Eli Cantillon, Goboken 8165
Sommeren er ugjenkallelig over, lange, lyse kvelder likeså. Men det setter ingen stopper for å  fortsette å gjøre spennende ting, både inne og ute! Her finner du ti tips til ting å gjøre om høsten, og som ikke går ut over budsjettet.

HOPP I BOBLENDE SØLEPYTTER
Ta med en liten pose med badeskum (eller annen såpe som bobler) og sett kursen for nærmeste sølepytt. Hell i pytten, hopp i vei, og se hva som skjer. Ren magi for en liten krabat!

SANK GYLDNE HØSTSKATTER
Tass rundt i skog og mark sammen og sank nøtter, kongler, steiner og fine høstblader i ei kurv. Samle alt i ei skattkiste dere kan plukke fra når dere er i humør til inneaktiviteter.

LAG EI HØSTLIG LYSLYKT
Hent fine høstblader fra skattkista og lim på gamle syltetøyglass med decoupagelim. Surrer du ståltråd rundt kantene, kan lyktene henge i trærne og svaie i høstvinden. Eller lyse innbydende på trappa.

FÅ MED SMÅ OG STORE PÅ «BOKSEN AV» I TUSSMØRKET
Utelek i høstmørket er spennende så det holder, og med mange deltakere i alle aldre blir det ekstra gøy.  Lykken blir komplett om du har overskudd til å servere alle sammen kanelsnegler – ute!

GÅ PÅ OPPDAGELSESTUR MED LOMMELYKT
Verden ser ganske annerledes ut i høstmørket. Hvorfor ikke ta en liten oppdagelsesferd? Finn fram lommelykter eller hodelykter og gå sammen med barna. Kanskje kan dere på forhånd bli enige om noe dere har lyst til å finne?

DRA TIL FJELLS, ELLER SETT DEG PÅ EN STEIN
Ta turen til nærmeste fjell, berg, bakketopp eller steinknaus.  Nyt høstfargene og stek pinnebrød på bål eller engangsgrill. Mmmm.

BAK NOEN PINNSVIN TIL KVELDS
Bak grove rundstykker. Form dem som dråper og pynt med solsikkefrø over «ryggen» til pinnsvinet. Bruk rosiner eller nøtter som øyne og nese. Spis pinnsvinene lunkne til kvelds. Perfekt innekveld!

DRA TIL ET SELVHOGSTFELT OG VELG JULETRE
Det er fortsatt lenge til jul. Men en søndagstur som ender i å velge ut det perfekte juletreet for henting i desember, vekker garantert interesse. Og gir noe ekstra å glede seg til!

TA EN TELTTUR  I STUA
Lag et deilig teppetelt i stua og lek at dere er på telttur. Spis, prat, les, fnis og slumre. Blir gulvet for hardt i løpet av natta, er ikke veien hjem til senga lang.

LESESTUND I SKINNET FRA PEISEN
Skru av tv-en og fyr opp i peisen. Rigg dere lunt til foran peisen med saueskinn og ulltepper. Legg dere side om side med en stabel bøker og la barnet velge. Slukk lysene og les i skinnet fra peisen. Magisk!

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: