FamilieFritid og reiseNår kan babyen sitte i sykkelsete?

Når kan babyen sitte i sykkelsete?

Av Babyverden 4096 Sist oppdatert 20.04.07

Spørsmål:

Hei Ebba
Nå er jo sommeren kommet for fullt. Og jeg lurte på når kan min 8 mndr gamle baby få lov til å sitte i sykkelsete? Han sitter av seg selv, har tom begynt å reise seg opp etter møblene. Er det fortsatt for tidlig?

 

Svar:

Er litt usikker på hva slags sykkelsete du mener. Men dersom det er et vanlig sykkelsete bak på baksetet, synes jeg det hørtes veldig tidlig ut, da det er vanskelig med nakkestøtten for barnet.
Er det derimot i en sykkeltralle hvor det er mer beskyttelse generelt, og lettere for en annen å observere barnet, er det noe annet, og synes å være ok.
Det er fint at sønnen din er sterk i kroppen og setter seg opp selv, det tyder på god muskulatur og balanse. Det er positivt å komme litt ut for både voksne og barn. Men jeg vil anbefale at det blir sykkeltur på barnets premisser, slik at det blir korte småturer i begynnelsen, og at det er noe barnet synes er kjekt.
Å være sammen på tur er noe som er sundt og godt for både voksne og barn, men det må tilpasses barnet og med pauser underveis.
Hilsen Ebba
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: