Noen få kvinner har en intuisjon på at de er gravide før mensen uteblir. Men de fleste av oss får ikke mistanke før vi har gått en dag eller to over tiden.

Sist oppdatert: 25. januar 2005

Kanskje begynner du å få en rar fornemmelse i brystene? Er de ømme eller hovne? Er du trett eller kvalm? Og må du gå ofte på toalettet? Alt dette er tegn på at du kan være gravid. Og da er det bare en ting å gjøre; kjøpe en graviditetstest på apoteket.

En positiv graviditetstest er et sikkert tegn på svangerskap. Testen kan tas bare få dager etter forventet mens, den er enkel å bruke og gir deg et sikkert svar på sekunder. Testen reagerer på graviditetshormonet HCG, og derfor regnes den som svært pålitelig.

Den dagen du får vite at du skal bli mor, settes mange tanker og følelser i sving. Forventinger og usikkerhet, glede og spenning!

Kanskje har du planlagt svangerskapet i lang tid. Eller kanskje fikk du deg en overraskelse? Uansett er det en fantastisk prosess som akkurat nå foregår i kroppen din.

Det er veldig viktig at du tar vare på deg selv og det voksende barnet. Forhåpentligvis tar du allerede B-vitaminet Folat. Du anbefales å begynne å spise folat allerede når du slutter med prevensjon. Dersom du ikke har tatt folat-tabletter før befruktningen, bør du begynne så snart du oppdager at du er gravid. Du anbefales et daglig folat-inntak på 0,4 miligram frem til tre måneders graviditet.

Forskning har vist at risikoen for å få et barn med ryggmargsbrokk blir mindre hvis du får i deg tilstrekkelig med folat.

Hva synes du om artikkelen?  
Neste artikkelHalsbrann (Kardialgi)
DEL