Kan man bruke alkohol i matlaging selv om man er gravid? Fordunster ikke alkoholen likevel? Lege svarer.

Sist oppdatert: 6. april 2011

Spørsmål:

Hei. Alkohol til mat er fy fy og helt greit å forholde seg til. Men hvordan er det med supper, gryter og sauser hvor vin er en ingrediens? Hvordan vet man at man har kokt ut alkoholen og/eller kan man koke ut alt? Hva med alkohol i kaker? Fordamper dette hvis kaken steker? fordamper det ellers også? Finner ingen svar på dette noe sted. Greiest å holde seg unna? Hadde vært veldig kjekt å vite hvordan dette er å forholde seg til. Ellen.

Svar:

Hei. Alkohol som smakstilsetning i mat er ikke fy fy.  Alkohol fordamper allerede ved 78 grader og forsvinner derfor ved koking eller steking. Kos deg med maten.

Hilsen Inger

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel– Mamma, jeg har vært litt død i dag
Neste artikkelSlik unngår du skåldingsulykker
DEL