På varme dager kan det være fristende med kalde drinker. Er man gravid, eller på ferie med barn, kan alkoholfrie drinker være alternativet. Det finnes øl og cider uten alkohol, og vil du slå litt på stortromma, skal vi hjelpe deg.

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Ferskpresset juice i ulike varianter kan føles herlig luksuriøst selv om det er betydelig billigere enn hva andre måtte velge å ha i glasset. Å blande dem gir spennende nye smaker.

Vi oppgir nøyaktige mål, men dere kan kose dere med å smake til og blande nye ingredienser. Tilbehøret gjør også mye. En appelsinskive der, et cocktailbær her. Kanskje til og med en paraply! Det er bare å la fantasien løpe løpsk!

Her kommer forslag til drinker dere kan kose dere med – både barn og voksne:

Easy Driver

4 cl Bitter Lemon
4 cl limejuice
Seven Up

Begynn med limejuicen, tilsett så Bitter Lemon, og fyll opp med Seven Up i et longdrinkglass. Pynt gjerne med en appelsinskive.

Virgin Mary

Tomatjuice
Litt salt
Litt pepper
1 dråpe tabasco
1 dråpe Worchestershire sauce

Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell på litt tomatjuice. Krydre drinken med salt, pepper, tabasco og Worcestershire sauce og rør om. Pynt med en sitronskive og selleristilk.

Olsen Driver

3 cl limejuice
5 cl eplemost
7,5 cl ingefærøl
Farris

Hell ingrediensene med isbiter i et pjolterglass. Farris has i til slutt. Rør lett. Server med appelsinskive og sugerør.

 

Cinderella (Askepott)

5 cl appelsinjuice
5 cl sitronjuice
5 cl ananasjuice
3 dråper grenadin
Soda

Rist alle ingrediensene unntatt sodaen med is. Sil og server i et pjolterglass med is. Fyll opp med soda. Pynt med en skive fra fruktene du har brukt.

Lemon squash

6 cl sitronsaft
1 cl sukkerlake

Rist sitronsaft og sukkerlake godt med is. Sil over i høyt pjolterglass med is. Fyll opp med soda. Pynt med en sitronskive, cocktailbær og sett i et par sugerør.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?