For mange gravide er kvalme, sure oppstøt og halsbrann en ubehagelig del av hverdagen.

Plutselig kan du få en sviende, brennende følelse i brystet. Noen klager over for mye ”slim” i halsen og klumpfølelse i brystet. Om natten kan noen få en astmalignende hoste.

Plagene skyldes at surt mageinnhold kommer opp i spiserøret og havner altså et sted det ikke er ment å være. Hovedårsaken til sure oppstøt og halsbrann er at lukkemuskelen mellom mage og spiserør er for slapp, og gjør derfor ikke jobben med å holde mageinnholdet på plass i magesekken.

Det finnes medisiner mot halsbrann. Et kosttilskudd kalt Aflurax danner et ”skumlokk” som flyter på mageinnholdet og hindrer magesyren i å skulpe opp i spiserøret og forårsake smerte og ubehagelig smak.

Har du langvarige plager, bør du kontakte lege.

Lider du av jernmangel? Floradix formula inneholder dagsbehovet av jern og en rekke sporstoffer. Et halv målebeger to ganger daglig gir deg ekstra energi og økt overskudd i hverdagen.

Å være kvalm om morgenen, iblant med oppkast, er nok blant de vanligste plagene i svangerskapet. Kvalmen kan slå til når som helst på døgnet, sånn sett er betegnelsen ”morgenkvalme” litt misvisende! Vanligvis kan kvalmen komme når du ikke har spist på en stund, eller etter en lang natts søvn når blodsukkernivået er lavere enn normalt.

 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?