Flere hevder at det finnes metoder for å unnfange et spesielt kjønn. Spennende eller fjollete?

Sist oppdatert: 6. august 2012

De fleste er kanskje lite opptatt av hvilket kjønn et kommende barn har. Andre er villige til å prøve både kjerringråd og mer vitenskapelige metoder for å få «rett kjønn». Marginene er imidlertid så små, at det er vanskelig å tro at en kan påvirke kjønnet i særlig grad.

Finn ut når du har eggløsning: Eggløsningskalkulator

– Jeg visste når vi skulle ha sex for å unnfange en jente, og prøvde på dette siden vi hadde fått to gutter. På ultralyden så vi raskt at også tredjemann var en liten gutt, forteller en trebarnsmamma.

Hun hadde på forhånd lest seg opp på temaet, og mente det var sjanse for å treffe. Trebarnsmammaen forteller at hun ikke ble skuffet – det hadde bare vært «litt gøy» om de klarte å få en jente også.

Beregn terminen: Terminkalkulator

Les også: Du vet du er gravid når…

Guttesædcellene svømmer fortere – jentesædcellene mer hardføre
Barnets kjønn bestemmes allerede ved unnfangelsen, ved at en sædcelle som enten inneholder et x (jente) eller et y (gutt) kromosom. Egget inneholder alltid et x-kromosom. Dermed blir fordelingen xx (x-kromosom fra begge) jente, mens kombinasjonen av x og y gir en gutt. Guttesædcellene svømmer fortere, men lever også kortere. Jentesædcellene er mer hardføre og lever lenger.

Les også: En ufødt babys dagbok

Det finnes mange kjerringråd om hvordan en kan unnfange en jente/gutt:

Menn som har varme testikler skal ha større sjanse for å få en jente, siden jentesædcellene tåler mer. (Samtidig: menn som sliter med fruktbarheten anbefales gjerne å gå med vide boksershortser og sørge for at testiklene ikke blir for varme. Årsaken er at sædcellene krever lavere temperatur enn resten av kroppen. Det er også årsaken til at de henger utpå kroppen. Så sliter man med å bli gravid, er neppe en trang og varm bokser løsningen….)

Har en samleie så tett opp mot eggløsning som mulig, er det større sjanse for å få en gutt. Samleie noen dager før eggløsningen, kan øke sjansene for å få en jente. Fordi jentesædceller lever lenger og tåler mer, utgjør de gjerne også flertallet av sædceller som venter på egget dersom dere har samleie før eggløsning. Sædceller kan overleve opptil en uke, men da altså flest jentesædceller. Siden guttesædcellene svømmer raskest, vil disse vinne kappløpet om dere har samleie ved eggløsning.

Tvillinger elller enda flere?

Oppskriftsbok…
Nettstedet natural-health-for-fertility.com hevder at de fire følgende punktene kan gjøre det mulig å unnfange en sønn; 1. Finn ut nøyaktig hvilken dag du har eggløsning 2. Endre dietten slik at den passer bedre til guttesperm 3. Endre pH-nivået i vagina 4. Bruk en spesiell stilling under samleiet.

For å ta del i hvilken mat og hvilke stillinger osv, må en kjøpe boken How To Get Pregnant With A Boy Boken skal angivelig gi oppskriften på å unnfange en sønn, steg for steg. En tilsvarende bok for å unnfange en jente finnes også.

Det er mulig å bruke medisinske metoder for å få et bestemt kjønn. I Norge er dette imidlertid ikke lov, med unntak av enkeltstående tilfeller hvor man ikke bør få barn av et bestemt kjønn av sykdomsårsaker.

Har du eller noen du kjenner unnfanget et bestemt kjønn etter å ha brukt en spesiell metode? Fortell om det på Babyverdens forum!

Gravid. Hva nå?

Få en god fødsel!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKan jeg drikke alkohol når jeg ammer?
Neste artikkel«La gutten din hoppe, du!»
DEL