Hun er gravid, og etter samleie kom det først litt rosa, så friskt blod. Det gikk over, men er det fortsatt trygt å ha sex, spør en leser.

Hei!
Jeg leser så mye forskjellig. Er gravid i uke 10 og opplevde å blø etter samleie. Kom litt rosa, så friskt og en liten koagel dagen etter, for så å bli brunt og forsvinne. Er det fortsatt trygt og ha samleie? Dette er det tredje forsøket siden sommeren, etter først en MA i uke 15 og en SA i uke 5 så blir jo litt ekstra nervøs.

Les også:

– Hjelp, jeg blør!

Er det farlig med orgasme?

Ekstreme stikninger i magen

Hei på deg!

Jeg kan godt forstå at du gjør deg noen tanker om det med blødning etter samleie når du har opplevd både en missed abortion og en tidlig spontanabort. Da blir man nok litt mer på vakt og litt mer nervøs - det er veldig forståelig!

Vanligvis skal man jo ikke blø når man er gravid, heller ikke i forbindelse med samleie. MEN det er ganske mange kvinner som opplever det allikevel. Det er nemlig slik at slimhinnene blir mer blodfulle når man er gravid, og det gjør dem litt mer sårbare for blødninger. Noen gravide kan også oppleve at de lettere blør neseblod eller blør litt når de pusser tennner. Det handler om akkurat det samme som når man blør litt i forhold til samleie.

Jeg tenker at så lenge du bare blør litt og det slutter av seg selv i løpet av en dag og så lenge du føler deg i fin form, så er det trygt med samleie.


Hvis du derimot får smerter eller det begynner å blø kraftigere som en menstruasjon, så bør du sjekke det opp og finne ut om blødningen stammer fra noe annet en slimhinnen.

Det er jo også en god idé å snakke litt med partneren din om dette. For å kunne nyte sex og samliv er det viktig å kunne slappe av og kjenne seg trygg på at det er okay.


Det går fint an å ha en nær relasjon som man er tilfreds med selv om sexlivet kanskje er litt annerledes en stund. Det viktigste er nok å kunne snakke om det og finne gode måter å vise hverandre omsorg, nærhet og kjærlighet på.

Masse lykke til med veien videre da!:)


Jordmor Ragna


Lurer du på noe? Still ditt spørsmål til jordmødrene Ragna og Grethe her!


Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBirk lever – mot alle odds
Neste artikkelMin fantastiske fødsel!
DEL