GravidSlik forteller du kjæresten at du er gravid

Slik forteller du kjæresten at du er gravid

Hva med å laste ned Babyverden-appen på kjærestens telefon, eller vise den på din? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Tiina Pokkinen og Babyverden 20675
Har du funnet ut at du er gravid, og klarer å vente litt lenger enn den positive testen før du deler den store nyheten med kjæresten? Her er noen artige tips til hva du kan gjøre.

1. Nytt klestilbehør

Heng en gulpeklut over skulderen på dressjakken i skapet til kjæresten din. Når han blir overrasket av at det henger en klut i skapet hans, kan du si at den er der til et formål – og at han snart vil få bruk for den.

2. Bilstol

Kjøp babybilstol og monter den bak i kjærestens bil. Dette tipset kan også benyttes hvis h*n bruker sykkel. Fest et barnesete eller en sykkeltilhenger på din kjæres sykkel.

3. Bleier

Fyll opp baderomsskapet med bleier, og be kjæresten din om å hente et nytt håndkle til deg. Når h*n åpner opp, velter de ut – og h*n får seg en skikkelig overraskelse.


4. Vil du ha en drink?

Tilby kjæresten din en avslappende drink sent på ettermiddagen, og sett den positive graviditetstesten oppi glasset. Vær forsiktig så ikke drinken ødelegger testresultatet. Eventuelt kan du gi h*n glasset med graviditetstesten oppi først, og helle drikken oppi så fort h*n har tatt testen i hånden.

5. Bolle i ovnen

Sett ei bolle i oven til steking, og si at kjæresten din kan komme og se hva du lager til ham/henne. Det kan hende at h*n blir litt forvirret. Forstår h*n fremdeles ikke hva du mener, kan du understreke at det nå er en bolle i ovnen.

6. Romantisk måltid

Forbered en temamiddag til deg og din bedre halvdel, og server babymat. Start med gulrotpuré til forrett. Hva med grøt og potetmos til hovedrett? Husk å ikke salte maten. Legg fram en barneskje for å understreke poenget ditt. Og drikken kan du servere i tutekopp eller tåteflaske.

7. Lag spilleliste med barnemusikk

Ring kjæresten din og ha på høy barnemusikk i bakgrunnen. Lag en spilleliste med musikk for små barn, og sett den på hvis dere skal ut på en lang kjøretur. Er den vordende pappa/mamma litt treg i oppfattelsen, kan det hende du må spille noen sanger før h*n skjønner poenget. Krever h*n en forklaring, kan du si at alt har en hensikt. Del spillelisten din med ham/henne på Spotify.


8. Hobby

Hvis kjæresten din liker å løpe, kan noen små nydelige joggesko kanskje være måten å fortelle nyheten på. Sett de små babyskoene ved siden av hans/hennes, og vent til h*n skal ut på neste joggetur.

9. Undertøy som kan røpe

Er du av den typen som pleier å overraske kjæresten med sexy undertøy? Hvorfor ikke prøve en ny vri. Still deg i soveromsdøra med ei stor mammatruse på deg. Tar h*n ikke hintet, må det sterkere skyts til. Prøv først med amme-bh. Virker ikke det heller, kan du prøve et støttebelte for magen.

10. Gjem en smokk i lommen hans!

Kjøp en søt liten babysmokk og legg den i jakkelommen til kjæresten din.

11. Kjøp en kopp med "Verdens beste pappa/mamma"
Server morgenkaffen i ny kopp, og se hvor kjapt h*n tar hintet. Ser det ikke ut til å gå inn, går det an å legge til at det ikke er noen av foreldrene deres som har glemt julegaven sin hos dere.

12. Born 2023/Baby 2023
Det går an å kjøpe babyklær som body eller sokker med "Born 2023"/"baby 2023". Pakk inn klærne og gi det som en liten gave til kjæresten din. Takler du at du ikke ser din bedre halvdels reaksjon i øyeblikket, kan du også sende en snap eller melding med bilde av klærne – og se hvor fort du blir kontaktet.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: