Fødselsforberedelse handler mye om å finne ut hvilke muligheter som finnes og forsøke å se for seg hva du tror vil være riktig for deg. Her er sju videosnutter som hjelper deg godt på vei.

Det er mange valg som skal tas i forberedelsene til en fødsel. Hvor skal du føde -hjemme, på alternativ avdeling eller en tradisjonell fødeavdeling? Skal du ha smertelindring – og skal det være medikamentell eller ikke? Hva skal med i sykehusbagen, og hvilke fødestillinger ønsker du å bruke? Vanskelig å ta valgene? Kanskje blir det litt enklere etter du har sett filmsnuttene under.

Det er spennende å skulle føde, og kanskje litt skummelt. Svangerskapskurs kan gi viktig trygghet. Men ettersom flere får fødselsangst, kan det vært lurt å diskutere tankene og følelsene dine med jordmor og/eller lege i god tid før termin.

Men selv ikke om du har planlagt alt ned i minste detalj – er sjansen stor for at fødselen vil bli en annerledes opplevelse enn du hadde trodd. For noen trekker det ut i timesvis, for andre går det fort. Noen ganger nesten for fort. Da kan det være greit å vite hva du skal gjøre hvis du ikke rekker føden…

Hvorvidt fødselshistorier beroliger eller skremmer deg, vet du best selv. Men vil du ta en titt, finnes alle typer historier her.

I 2020 var ifølge Medisinsk fødselsregister 15,9 prosent av alle fødslene i Norge keisersnitt, 33,6 prosent av disse var planlagte. Uansett om du ønsker eller vet du skal ha keisersnitt eller ikke, kan det være greit å vite litt om hva det innebærer på forhånd. Noen ganger blir det hastekeisersnitt om ikke alt går som planlagt.

Da gjenstår bare å ønske lykke til!

Som en forberedelse til fødselen, kan du også bestille Fødselsboken. Den er gratis, du betaler kun porto. Gå inn på lenken under for å lese mer.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?