Den vesle mageboeren er ikke i ro – i det hele tatt. Sover hun, eller turner hun bare rundt hele døgnet, under Lilja.

Sist oppdatert: 21. januar 2014

22 uker på vei, nyter jeg å være kvalmefri. Det er en helt fantastisk følelse å kunne planlegge uka, uten å måtte ta hensyn til den ustabile formen. Det er nesten så det er helt supert å være gravid! Nesten, fordi bekkenløsningen jo er der. Med bedre form, blir det mer aktivitet, og desto mer bekkenplager.

Det er litt rart å si det, men til syvende og sist plager ikke bekkenet meg like mye som sist. Kanskje er det fordi jeg har blitt så vant til å ha vondt i bekkenet, og kanskje er det fordi jeg er en anelse bedre denne gangen. Det siste vet jeg ikke om stemmer, tross alt kan jeg ikke jobbe, handle på egenhånd, vaske huset, sitte for lenge av gangen, gå turer, leke fritt med lillegutt eller noe av det andre man tar for gitt. Allikevel velger jeg å tenke at jeg er litt bedre, fremfor å tenke at jeg bare har blitt så vant til min stusselige situasjon. Litt mindre smerter er det jo også, når man innfinner seg med hvordan det er, og ikke strekker strikken hele tiden.

Les også:

Uke for uke: 22 uker

Sparkene skal ikke avta!

Du vet du er gravid når…

Mye mer aktiv enn storebror
Jeg oppdager en halvveis fantastisk, halvveis fortvilende ting denne uka. Det er at mini i magen er en fryktelig aktiv jente. Det er nesten så jeg lurer på om hun ikke sover i det hele tatt, og heller bare turner rundt til alle døgnets tider. Spesielt på kvelden og natten er hun aktiv. I blant vet jeg ikke hva det er som vekker meg, lyder fra storebror eller spark fra lillesøster. Jeg trodde storebror hadde vært en aktiv baby i magen, men dette er en helt annen divisjon!

Oftest ler jeg av det, og syns det er hyggelig å bli minnet på at familien har et fjerde medlem. Så bekymrer jeg meg en del. Tenk hvis dette er døgnrytmen hennes? Tenk hvis hun skal sove bare på formiddagen, og være våken hele kvelden og natta? Tenk hvis hun aldri sover mer enn en halvtime av gangen, samme når på døgnet det er? Jeg blir til slutt så stresset, at jeg må riste meg selv mentalt. Vi er jo stakkars bare 22 uker på vei, enda kan mye skje. Mest sannsynlig endrer hun rytme flere ganger, og kan oppleves helt annerledes på utsiden enn det hun gjør i magen.

Les også:

Kommunikasjon med barnet i magen

Når begynner barnet å sparke?

Til alle menn: sannheten om gravide

Hyggelig med besøk
Vi feirer den nyfunne, gode formen min med å be gjester i helgen. Endelig blir jeg ikke svett av tanken på å ha andre i huset enn familien, eller bare et par stykk venner av gangen. Vi er flere som venter barn, eller nettopp har fått, så det blir mye baby prat. Det har nesten vært hyggeligst denne gangen som gravid, at jeg ikke er så godt som den eneste blant vennene som skal ha barn. Der hvor mange overhodet ikke forstod hva vi gjennomgikk sist, og ikke hadde så mye interesse av å prate baby, går det nesten ikke an å komme unna temaet i år. Tenk hvor fort alt kan forandre seg, bare på halvannet år.

Frem til denne uka, har jeg vært en skikkelig frysepinne. Jeg har hatt så sterke minner av nesten å forgå av varme fra mitt første svangerskap, at jeg ikke har forstått hva som skjer denne gangen. Hvorfor er jeg så kald, har jeg lurt på, men nå er den her. Varmen tar meg plutselig for fullt! Kanskje henger det sammen med at jeg spiser mer, men uansett hva det er så klager jeg brått støtt på at det er for varmt. Sokker og gensere flyr av nesten raskere enn jeg tar det på. Litt slitsomt, men absolutt en av de plagene ved å være gravid jeg lever lettest med. Jeg kan tenke meg langt verre ting, enn å være litt svett, når jeg får en så fantastisk belønning i april!

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?